Rumunsko - den druhý - Zámek Peles a "Nevermore academy"

 

Den druhý byl v Rumunsku asi nejzajímavější, i když zpočátku to tak nevypadalo. Měli jsme se vydat na čtyřhodinovou cestu sněhem na vrcholky hor, což vyznívalo přímo děsivě. Bez sněhu bych tuto cestu absolvovala bez mrknutí oka, ale brodit se v něm místy až nad kolena, propadat se a vidět všude jen bílo? Mít mokré nohy a spálený obličej? Děkuji, nechci. Naštěstí se dal zvolit individuální plán a byla nás téměř polovina, kdo si ho zvolil. 

Část z nás, co se rozhodla nejít na vrchol, se nechala lanovkou aspoň vyvézt na začátek trasy, porozhlédnout se tam a zase sjet dolů. Nám už toto stačilo předchozí den a tak jsme spolu se zbytkem skupinky čekali v celkem nezajímavém městečku Busteni. Jenže pak jsme zjistili něco ohromného! Pět minut cesty autobusem odtud stojí Castle Cantacuzini, zámeček, kde se natáčely scény ze seriálu Wednesday. A jako fanoušci jsme si to nemohli nechat ujít. :)

Přemluvili jsme našeho skvělého průvodce Ondru, který měl navíc zlomenou nohu - tohle jsem zažila na zájezdu poprvé - a zámeček jsme navštívili. Procházet se po "Nevermore academy"? To byl sen! :)

Po této prohlídce jsme vyrazili na již plánovanou trasu - do městečka Sinai a na zámek Peles, jeden z nejkrásnějších zámků v Evropě a nejkrásnější v celém Rumunsku. Byl opravdu ohromující, takže se omlouvám za záplavu fotek. Ale nedalo se odolat a já se o ně s vámi prostě musím podělit. Tohle bylo opravdu neskutečné. 

Ale teď už k fotografiím. Přemýšlela jsem, zda zámek Peles nedám jako samostatný článek, ale nakonec to nechám společně s "Nevermore".  Den však i přesto rozdělím na dva, protože po zámku Peles jsme navštívili ještě jednu významnou památku Rumunska, ale to si nechám až na příště. :)

Zamek Peles 

































































Nevermore academy - Zámeček Cantacuzino
























Sledujete Wednesday? Já ten seriál miluji a moje děti také. Jít na místa, kde se natáčel bylo naprosto boží. :)

Vaše Sabča 


Komentáře

  1. V Rumunsku jsem, bohužel, zatím nebyla a je to moje chyba. Moc ráda jsem nyní natrefila na tvůj blog a určitě se vrátím. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  2. Sabi, já jsem taky v Rumunsku nikdy nebyla, díky za zprostředkování. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)