Jaký byl můj červen 2022

 

Červen utekl jako voda... Nepíšu to náhodou každý měsíc? Tak dobře, neutekl jako voda, zase tak rychlé to nebylo. :D Ale akcí jsem si užila víc než dost. Cítím se vyždímaná fyzicky, psychicky, emotivně i finančně. A obávám se, že červencem ten nářez bude pokračovat. Proto neslibuji, že budu tady na blogu stále tak aktivní, jako v posledních dnech. Ale třeba ano, uvidíme. Pojďme se nyní podívat, co všechno se u nás dělo, kde jsem byla, co jsem viděla, zažila, atd. 


Nela měla poslední červnový víkend poslední hasičský závod v této polovině roku. Konal se v Nové Vsi a musím se přiznat, že jelikož jsem tam brala naši babičku, aby Nelu viděla při závodu, a pak jsme museli odjet dříve, aby babi stihla vlak, netuším, jak dopadli. Ovšem medaili si včera z tréninku nepřinesla, tak asi zase bez umístění. Hlavní je, že si to užili a pořád je to baví. 



Výlet na tvrz Žumberk už jsem ukazovala v jednom z článků, takže sem dám jen pár fotek. Chystala jsem se tam už dlouho, a jsem moc ráda, že to konečně vyšlo, protože je to nádherná stavba. Více fotek i informací najdete ve zmíněném článku.   




23. června jsme ve Velešínské knihovně pokřtili moji novou knihu - Seznamka. Zároveň se křtila knížka mého kolegy - Jaromíra Jindry, Případ krásné čarodějky, což je už 5. díl ze série Paměti budějovického kata. Knížku jsem měla čest číst už jako rukopis a mohu vřele doporučit. 
Jinak kmotrem nám byl velešínský umělec, redaktor a hudebník Zdeněk Václav Zajíček, který vystupuje pod jménem BOHEMIANO. Mezi povídáním nám hrál své originální a opravdu krásné písně. 



Tohle sem musím hodit, ať se taky pobavíte. Snažím se i při práci vařit, pokud možno občas i zdravě. Tentokrát jsem měla naložené krutí maso, ale nějak divně se mi krájelo. Pak mi došlo, že mám místo nože druhou vidličku. :D 


Přece jen nějaká medaile byla. Jiřík dostal svou první fotbalovou, přestože zatím jen trénoval v přípravce. Od září už bude zapsaný jako fotbalista, tak doufám, že ho medaile dostatečně namotivovala. Kaplickým fotbalistům posílám velké poděkování, že myslí i na tyhle prcky a pomáhají jim najít lásku k fotbalu a ke sportu vůbec. 



O krumlovských Slavnostech pětilisté růže už jsem také psala, dokonce dva články. Ten první najdete zde. Nebudu to proto rozebírat, kdo chce, ať si článek přečte. A zase jen pár foteček. 



A tady ještě fotka z předchozího výletu na kamenný kruh Gabreta, který jsme nenašli, ale udělali jsme si pak prima odpoledne v kavárně U spokojené matky v Českém Krumlově. 



Další velikou akcí byl Svět knihy. Na ten jsem se těšila už asi tři roky. Chtěla jsem si užít hlavně akce a setkání s přáteli - knižními milovníky a blogery, a také s nějakými kolegy. Podařilo se to, až na ty akce. byl takový hic, že jsem to v těch plátěných stanech vzdala a raději poklábosila s přáteli u fontány ve stínu. 




S dětmi jsme v mezičase chodili ven, na hřiště i do parku a třikrát jsme zvládli i koupaliště ve Velešíně, které je moc fajn. Kdo jste z okolí a ještě jste tam nebyli, určitě vyzkoušejte. 
Fotka není z koupaliště, ale z městského parku. 


A poslední akcí bylo slavnostní utkání kaplických fotbalistů s hvězdami. Aby to bylo jako na velkém fotbalovém stadionu, mohli prckové jít s těmi velkými na nástup. Jiřík mohl jít také, tak si poprvé vyzkoušel celý dres, včetně kopaček.


A ještě připomínám mé nové knižní miminko - letní humorně-romantický příběh pro ženy (i muže). Ano, píšu i muže, protože už jich dost kolem mě Seznamku četlo a píšou mi pozitivní ohlasy. Dokonce bych řekla, že to snad ty chlapy baví ještě více, než ženské. :D

Pokud byste si ji rádi pořídili, přidávám odkaz, kde se dá pořídit za výhodnou cenu. 

Červenec odstartuji ve velkém. Zatímco budete číst tento článek, budu už se courat po Slovinsku a objevovat jeho krásy, přírodní, historické i architektonické. Můžete se proto těšit na články s obrázky z cest. :)

Vaše Sabča

Komentáře

  1. Sabi, gratuluji k nové knize a měla jsi s dětmi pěkný červen. Měj pohodovou sobotu.

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký červen
    Stáňa - http://veverkoviny.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)