Můj květen 2022

 

Po pár měsících už jsem si tak nějak vyjasnila, že chci udržet v aktivním provozu všechny své weby. Už mám jasno, co přidávat na svůj e-shop (tam budou recenze a články týkající se vyloženě mých knih, psaní a celkově mé tvorby). Tady, na Bláznivé mámě, budu pokračovat tak jakodřív, takže žádné velké změny :) a web eMateřství bude vyloženě o maminkování a dětech. Dnes jsem si pro Vás připravila shrnutí za měsíc květen, který byl dost natřískaný. Tak pojďme na to. 

Jak jsem si vyzdobila balkonek, to už jsem vám ukazovala v samostatném článku. :)


Noc muzeí a návštěvu expozic v Jihočeském muzeu už jsem taky ukazovala - článek zde



V květnu jsme měli spoustu výletů, mimo jiné i do Českého Krumlova, o kterém jsem už také psala - článek zde. Dám sem tedy jen pár fotek. :)



V květnu nám přišly krásné nové dětské knížky a rozhodně nejsou poslední. Ještě se těším na další. Až dorazí, udělám samostatný článek. :)


Narodila se nám miminka, tedy hlavně naší morčecí mamince Šmudlince. Byla dvě, kluk a holka - tedy podle mého laického odhadu. Doufám, že pro ně najdu milující rodiny. 





A tady je mazleníčko s Bublinkou, která je teď vyhoštěná na samotku a moc se jí to nelíbí. Už jsem ji zkoušela seznámit s miminky, ty jí nevadí, ale útočila na Šmudlinku, takže dál zůstává v separaci. Doufám, že to přejde. 


V květnu jsem si pořídila docela dost kousků na sebe, což mi připomíná, že fashion haul chystám už od dubna. Budete to mít tedy shrnuto v jednom nadupaném článku. :)
Tady kožená bundička z Aboutyou. 



Kytice, kterou jsem dostala k svátku matek. :)


A ještě nějaké ty fotky outfitů - tady mám novou sukni z Kik!, kterou jsem vám také ještě neukazovala. 



V květnu mě také dost chytily zuby, jednak mi leze moudrák dole a hned nad ním zlobí sedmička. Momentálně je umrtvená a uvidíme, co mi s tím provedou v červnu, kdy jsem objednaná na trhání. Možná se ale trhat nebude. 


Jiřík měl 20. května narozeniny, už mu bylo 5. Mám pocit, že v poslední době mi roste před očima a zlobí čím dál víc. Nemělo náhodou už to období vzdoru dávno skončit? 


Narozeniny jsme tettokrát oslavili v Nýřanech u babiček a s taťkou pak slavili ještě zvlášť. Myslím, že mu velká oslava s kamarády, jaké jsem dělala na baráku na zahradě, ani nechyběla. 




Poslední květnovou neděli jsem dopsala tečku za první verzí mého nového románu. Tentokrát to bude detektivka z jihočeského prostředí. V červnu ji doladím a pošlu do nakladatelství. 


Jelikož byly děti s tatínkem na týden v Egyptě, měla jsem volné pole k tvoření v bytě. Dodělala jsem tam řadu restů, i když stále ještě nemám hotovo. Vylepšila jsem stěnu v kuchyni krásnými deskami imitujícími cihlovou zeď a dětem vymalovala pokojíčky. Ještě chybí garnýže v celém bytě a u dětí police na zeď. 





Nelča se z Egypta vrátila s napletenými copánky po celé hlavě. Tlačilo a tahalo ji to, tak to chtěla sundat co nejdřív. Je netrpělivá po mě. :D V Egyptě jí to pletlo asi pět lidí čtyři hodiny, my to s babičkou dávaly dolů dvě. 
A výsledkem byly nádherné krepaté vlasy, které se ovšem Nelče vůbec nelíbily. Výraz poví vše...



A na závěr pár fotek s dětmi - z hřiště za barákem, z fotbalového tréninku a hasičské soutěže, kde Nela běžela štafetu. 





A jaký květen jste měli vy? 
Mně čeká v červnu spoustu akcí, bude Svět knihy, Slavnosti pětilisté růže v Krumlově a čeká mě křest nové knihy Seznamka, která vyjde 13.6. Můžete se tešit nejen na běžné články a recenze, ale i na spoustu fotek ze zmíněných akcí. :)

Vaše Sabča

Komentáře

  1. Měla jsi nabitý květen plný zajímavých výletů i dalších akcí. Já se na článek o květnu chystám . bude buď dneska v noci nebo zítra ...
    Ten výraz Nelči je vševypovídajíci :D

    OdpovědětVymazat
  2. Sabi jsem ráda, že se stará i tatínek. Aspoň na chvilku vydechnete a uděláte, co ještě není. A ona péče o děti svěřené vám do péče nikdy nekončí, tak je vždy potřeba něco dodělávat. Obdivuji vás. Nevím, jak bych to zvládala já ve vaší situaci. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
  3. Sabi, měla jsi hezký květen plný zážitků. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)