Muzejní noc 2022 a překrásná výstava loutek v Českých Budějovicích

27.5.2022 se konala tradiční Muzejní noc. Jelikož jsme na podobné akci nikdy nebyli - byla jsem jen dvakrát na noci kostelů a sama, bez dětí, rozhodli jsme se toho využít. Trochu jsem měla obavy, jak to děti zvládnou. Přece jen měli v posledních třech dnech tři náročná tréninková odpoledne s hasiči a fotbalisty a ještě dnes ráno Nelča závodila s hasiči na soutěži. Opět se však potvrdilo, že děti mají energie mnohem více než dospělí. Co jsme viděli? A na co se určitě musíte podívat také? 

Noc muzeí má za úkol přitáhnout velké množství lidí a pozvat je na místa, kam se běžně sami podívat nepřijdou. Alespoň mi to tak přišlo, protože jak je něco zdarma - viz. vstupné, jsou všude mraky lidí. V Českých Budějovicích v muzeu to včera nebylo jinak. My už jsme s dětmi v muzeu byli, takže to pro nás nebyla žádná novinka. Spíše mi vadilo, že je všude plno a člověk si sbírky v klidu neprohlédne. I když tam děti se mnou byli v loňském létě, ohromně je to bavilo. Hlavně expozice přírody, ale také zcela nová expozice loutek, kterou jsme ještě neviděli a která byla opravdu nádherná. Budu muset na loutky naplánovat ještě jeden výlet, protože rozhodně stojí za návštěvu. 

Nebudu se tady o akci více rozepisovat, protože toho zase tolik nebylo. Venku byli kejklíři, ale jen chvilku. Když jsme po zhruba hodince vylezli z muzea, byli už fuč. Asi pak měli nastoupit ještě večer na ohňovou show, až se setmí, ale to už jsme tam čekat nechtěli. Zážitek měly děti i tak. A pro vás mám fotky, hlavně z výstavy loutek, kterou určitě navštivte. Je totiž opravdu pohádková. 




















Už jste také byli někdy na podobné "noční" akci? 

Vaše Sabča

Komentáře

  1. To určitě byla moc hezká výstava

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, opravdu je moc krásná. Pořád jsem přemýšlela, odkud ty různé loutky znát. Přišly mi skoro všechny hrozně povědomé. :) Děkuji za komentář, Sabča

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)