3D Galerie a Muzeum Tortury Český Krumlov

 

A zase ten Krumlov... :D Doufám, že už vás s ním nenudím. Mě totiž pořád baví a to moc. I když už myslím, že znám každou dlažební kostku, vždy tam objevím něco nového. Tentokrát mám pro vás tip na dvě muzea - galerie, a to populární 3D galerii a Muzeum útrpného práva, tedy Tortury. 

3D Galerie Český Krumlov

Původně jsme mířili do muzea Tortury, ale cestou od Lazebnického mostu na náměstí nám padlo do oka toto muzeum, nebo galerie. Težko říci, jak to označit. Tento tip zábavy je v poslední době hodně oblíbený a vidím téměř na každém fb profilu, že se někdo fotil v muzeu optických iluzí. A tak jsme ho vyzkoušeli také. 

Za cenu, kterou jsme zaplatili, bylo toto "muzeum" zoufale malé. Asi tři místnosti, chodbička a terasa, kde byly na zdi a zemi nalepeny plakáty, u nichž se dalo vyfotit a vytvořit tak optickou iluzi. Nebylo to špatné a pro pár fotek docela legrace, ale už jsem viděla hezčí fotografie s lepšími optickými zátišími. Přináším pár fotek z toho Krumlovského. Přemýšlím, že bychom si vyzkoušeli někdy v létě to pražské, ale nevím nevím... přece jen, šlo vlastně o to, uděat si pár vtipných fotek. Ale jinak je to absolutně o ničem. Alespoň v Krumlově. 










Muzeum útrpného práva - Muzeum Tortury Český Krumlov

Muzeum útrpného práva už byl jiný level. Už jsem tam kdysi dávno byla a tuším, že i dvakrát, ale bavilo mě i tentokrát. Dětem jsem u mnoha ukázek figurín v šatlavě, natažených na pranýři, lavici kata apod. vysvětlovala, jak to dřív chodilo, kdo byl kat, co dělal zločincům, jak se zavíralo do železné panny apod. Děti to očividně bavilo také, hlavně Jiřík má rád, když mu takhle vyprávím, i když je fakt, že se občas bály. Nedaly to ale najevo a Jura se pořád dušoval, že je chlap a vůbec se neboojí. :D

Toto muzeum vřele doporučuji, dokonce více, než Muzeum voskových figurín, které v Krumlově také najdete. Modely tam však nejsou moc zdařilé a opět to vnímám jen jako zábavu pro pár fotek. Tortura je naopak poučná a je to zkrátka kus historie, který je vytvořen velmi reálně a to chválím. 




















Byli jste někdy v těchto muzeích někde jinde? Nebo jste je navštívili dokonce v Českém Krumlově
Jak se vám tam líbilo? 

Vaše Sabča



Komentáře

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)