Chránič matrace do každé domácnosti (hlavně s dětmi)

 

Chráničům matrace jsem se dlouho bránila. Přišlo mi to celkem zbytečné – vždyť přece stačí rozepnout potah matrace, sejmout ho a vyprat. Jenže od té doby, co mám děti – a co už jsem párkrát potahy na matrace prala, jsem zcela změnila názor.

Co je to chránič matrace a k čemu je dobrý?

Chránič matrace v podstatě vypadá jako tenká lehká prošívaná deka s gumami v rozích. Za tyto gumy se zahákne na matraci a drží. Pokud se stane, že se na postel něco vylije, dítě se pozvrací, počůrá, nebo se postel jinak znečistí, chránič matrace zachytí ty největší nečistoty. Vzhledem k tomu, že v noci se lidé potí a produkují až několik litrů potu, hodí se chránič i z tohoto důvodu. Vlhkost se vsákne do chrániče místo do potahu matrace a prodlouží tak její životnost.




Chránič je ideál pro alergiky

Pokud máte alergické děti, nebo jste alergičtí vy sami, také chránič matrace oceníte. Brání totiž vzniku a množení roztočů, kteří často alergie vyvolávají nebo zhoršují. Pokud jej budete prát, můžete tak učinit až na 95 %. Tím budou zničeny zdraví škodlivé mikroorganismy. Navíc chránič matrace je opravdu lehoučký a díky tomu se pere i suší velmi snadno. Natáhnout ho na matraci je chvilička, na rozdíl od potahu matrace, se kterým se vždycky rveme ve dvou a stejně se nám nepodaří už to nikdy srovnat tak, jak to vypadalo původně.



Matracový chránič Medical

Jelikož je momentálně nejvíc v kurzu Jiříkova postel v pokojíčku, na které v noci spí a přes den si hraje, pořídila jsem chránič matrace Medical právě sem. I když totiž sklidím peřiny do šuplíku ve spodu postele a hodím přes postel potah, tak se může prostěradlo a pod ním i matrace zašpinit.  

Pořídila jsem jednoduchý matracový chránič Medical, o velikosti 90 x 200 cm, který je vyroben ze 100 % polyesterového rouna. Tím také vytváří izolační vrstvu. Povrchovou tkaninu tvoří z 52 % polyester a 48 % bavlna. Všechny materiály navíc splňují normy certifikace Öko-Tex.


Máme ho zatím krátce, takže nemůžu posoudit, jak se třeba bude prát apod., ale věřím, že poslouží dobře. Vypadá opravdu velmi kvalitně a už jsme na něm s Jiříkem několikrát spali, a dokonce mi přijde, že je to pohodlnější, než jen na matraci…

Pokud byste chtěli na chránič matrace Medical mrknout blíže, můžete tak učinit na stránkách Dreamlux.cz.








Komentáře

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)