Kurz kineziotapingu a zážitek z jedné budějovické „restaurace“


Jelikož jsem se naprosto našla v masírování a různých technikách, při kterých mohu pomáhat lidem – a to nejen svým blízkým, rozšiřuji si postupně znalosti a praktické zkušenosti na různých kurzech. O tejpování, neboli o kineziotapingu jsem uvažovala už delší dobu. Jen jsem nevěděla, zda dřív zvolím „baňky“, nebo „tejpování“. A nakonec zvítězila přání mých klientů a já si udělala kurz na tejpy. Asi by mi trvalo déle, pustit se do něj, ale moje kamarádka a sousedka přišla s tím, že ji to zajímá a že v říjnu bude tenhle kurz v Budějovicích k dispozici i pro veřejnost, nejen pro maséry. A tak už nebylo nad čím váhat.
Když jsem kurz hledala, zjistila jsem, že se jedná o školu EduSpa, kde jsem dělala dosud všechny své masérské kurzy, což pro mě bylo o to lepší.  Navíc jsme nemusely bloudit, věděla jsem, že se jedná o školu v Suchém Vrbném, o česko-anglické gymnázium.  Jely jsme proto najisto. Dokonce jsme ani nemusely hledat třídu, jelikož já automaticky zamířila tam, kde jsem dělala rekvalifikaci, srazila jsem se ve dveřích s Honzíkem, naším původním lektorem. Po chvilce zmatení nám vysvětlil, že tejping je v jiné třídě a dokonce nás tam odvedl – Honzíku, děkujeme. J

Nebudu tady rozvádět detaily kurzu, protože to by pro vás asi zajímavé nebylo. Kdo nad ním uvažuje, rozhodně ho doporučím. Vedl nás pan Bc. Kamil Štědrák z Karlových Varů se svou ženou Zdeničkou a oba byli naprosto skvělí. Naučili nás za ten den opravdu hodně – jak z teorie, tak především z praxe. Jsem schopna po tomto kurzu tejpovat při svém masírování a musím říci, že mě to ohromě baví. Postupně si určitě dodělám ještě i tejping celého těla a korekce, což je využívání tejpů v rovnání těla, tedy když se někdo hrbí, špatně chodí, apod.

Naprosto šokující zážitek jsme však zažili na obědě. I když jsem ve stejném místě dělala rekvalifikaci, v této „restauraci“ jsem nikdy nebyla. Ale zkusit se má všechno… Tedy, tuhle zkušenost bych si klidně odpustila. :D

Šli jsme od školy pouhý kousíček. Na místním stadionu je hospoda, kde údajně dobře vaří. No… Místo pozdravu nám pan hospodský vynadal, „že to teda neví, jestli bude mít tolik jídel“ a že „jsme se měli ohlásit předem“. A že „tu má dneska ještě ligu!“ Načež začal sekýrovat, cože si dáme k pití a ať hlavně nezdržujeme. Ti, kdo si objednali točenou limonádu, dostali láhev, ti, kdo vodu, dostali pouze láhev – bez skleničky… Jídelní lístky jsme vůbec neviděli. Pan hospodský postupně chodil, vykřikoval jídla, a kdo ho chtěl, musel se přihlásit. Občas se stalo, že už na dotyčného nezbylo, tak ani jídlo nedostal a musel vybrat jiné.

Když jsme s kamarádkou několikrát opakovaly, že bychom rády řízek, pan hospodský nereagoval, načež vyštěkl, že je tam roštěná. Tak jsme si objednaly roštěnou. Na to konstatoval, že neví, zda tam bude dost masa, ale že je tam případně kuřecí. COŽE? Kuřecí v roštěné??? To snad NE! Když se kamarádka optala na rýži, dostala odpověď: „rýži teda vařit nebudu“ a bylo hotovo. Nakonec roštěnou vůbec nedostala, poněvadž nezbylo a přinesl jí paradoxně řízek. :p

Roštěná byla nechutně slaná a navíc v ní plavaly i jakési kousky, co opravdu připomínaly kuřecí maso. Tudíž jsem přemýšlela, cože to vlastně jím. Patrně dvě slité omáčky v jednom. Knedlíky byly nechutné a neskutečně rozblemstané. Ovšem když jsem viděla, jak kamarádka preparuje onen řízek, a řeší, zda je dostatečně propečený, byla jsem ráda za roštěnou. Přece jen,  ve svém stavu si syrové maso nemohu dovolit riskovat a dostat syrový řízek, tak ho snad tomu expertovi hodím na hlavu.

Upřímně řečeno, tuto Budějovickou hospodu už nikdy v životě nenavštívím. Nejen, že je hospodský hulvát, ale ještě tam vaří naprosto odporně. Takže děkuji, nikdy víc. Ovšem za rozhodně zajímavý zážitek to stálo. :D

A co vy? Chodíte na masáže? Necháváte si dělat tejpy?
A ještě otázka z jiného soudku – máte nějaký podobný hospodský/restaurační zážitek?
Napište mi, těším se na vaše komentáře. J

Vaše Sabi!

Komentáře

  1. Tak ten hospodskej je teda hustej :))) To je mazec. Škoda, že nebydlím blíž, chodila bych k tobě na masáž. Tejpy jsem zatím nikdy nevyzkoušela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, ten byl opravdu příšernej. :) Škoda, ale určitě když zadáš masáže a tejpování v místě bydliště, tak se něco objeví. :)

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)