Jak jsme zahájili prázdniny Velkým prázdninovým putováním

 

Již potřetí za poslední tři roky donesly děti ze školy dvojlist Velké prázdninové putování, plný tipů na pěkné a celkem rychlé výlety v okolí našeho bydliště, konkrétně na Kaplicku a Novohradsku. Na každém místě si do listu opatří razítko nebo otisk reliéfu a někde dostanou po zaplacení vstupného i mince, které mohou později vyměnit za zmrzlinu. Pokud navštívíme alespoň 13 míst z této hry, dostanou dokonce balíček s dárečky. A protože jsme všichni tři výletoví nadšenci, začali jsme hned v pátek po vysvědčení. 


Původně jsme měli v plánu navštívit Rožmberskou lazebnu ve Velešíně, dát si tam zmrzku a pak jet na trampolínu do Stříteže, tedy na Kaplické nádraží. Jenže počasí se tvářilo, že přijde pěkný šupec. Tak jsme sedli do auta, že zvládneme aspoň tu trampolínu. Sotva jsme vylezli z auta, začalo lejt. 

Jeli jsme tedy domů, že to zkusíme ještě k večeru. Jenže u nás - kilometr od nádraží - vedro a ani kapka. Tak jsme se sbalili a že jedeme na koupák. 

Na koupáku vypuštěná voda! 😱 Cože? Když začínají prázdniny? No nic. Stejně jsme si nestihli ani sednout a přihnal se vichr, který rozlámal během chvilky i ty velké pevné deštníky. A tak jsme zase spěchali domů. 

Nevím, co mi tím chtěl ten nahoře říci? Nakonec se ale počasí zklidnilo a my s dětmi večer zvládli trampolínu, centrum Netřebice a třetí razítko jsme ulovili u kostelů v Kaplici. A tak máme nakonec první tři kousky. 😁












O prázdninách budeme jezdit hlavně po Čechách a Moravě. Chystáme se ale i na pár dní k moři. Doufám tedy, že to klapne. :)

A co budete o prázdninách dělat vy? 

Vaše Sabina :)

Komentáře

  1. Sabi, to je hezké akce.
    My jsme se pustili do nějakých úprav chalupy, tak to v létě vypadá na "maltu" "zlaté písky" :D. Na podzim bychom pak rádi někam aspoň na týden za turistikou.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)