Tip na knížky pro děti - novinky Sandry Dražilové Zlámalové - Zbrklík a pekelné Vánoce a Co zmůže hvězdný prach

Jestli milujeme s dětmi nějakou autorku dětských knížek, pak jednoznačně Sandru Dražilovou Zlámalovou. Ta je u nás TOP. Hlavně postavy čerta Zbrklíka a čarodějnice Bordelíny. Tento rok má autorka obzvlášť plodný. S některými knížkami jí pomáhá dokonce i jeden z jejích synků. Nám nedávno přímo od autorky dorazily i s krásným věnováním dvě z těch nejnovějších - Co zmůže hvězdný prach a Zbrklík a pekelné Vánoce. Tak se na ně pojďme podívat. 


Co zmůže hvězdný prach




Tahle knížka je úplně jiná, než jak jsme od autorky zvyklí. Hlavními hrdiny jsou tři malí skřítci žijící na Měsíci, kteří se vypráví do temné strany Měsíce - Temnotmy, aby našli ztracené staré Měsičňany. Dostanou se tak na dobrodružnou cestu, na níž poznávají jednotlivé planety a jejich obyvatele. 


My už jsme s dětmi tuto krásnou knížku ilustrovanou Bibi Hykl přečetli a moc se nám líbila. Děti bavilo vtipné cestování a já zase oceňuji hrátky s češtinou při vymýšlení řeči jednotlivých postav na planetách a nenásilné poučení o vesmíru a charakteristikách jednotlivých planet. Ilustrace jí navíc dodávají magický nádech. 







Zbrklík a pekelné Vánoce




Zbrklík a pekelné Vánoce, to je návrat k našemu velkému oblíbenci a to v tom nejlepším. Kdo by nechtěl vědět, jak se slaví Vánoce v pekle? A ví vůbec čerti, jak takové Vánoce slavit? A to nadělení, když se do pekla dostane dopis od nějakého dítka, které bylo možná i celý rok hodné, ale jeho dopis Ježíškovi se zkrátka ztratil! Jak si s tím Zbrklík a jeho kamarádi poradí?


Zbrklíka prostě milujeme s dětmi všichni. V této knížce dostane navíc kromě kamaráda čertidla Tadeáše i sestřičku Treperendu. No a číst si o tom, jak čerti pátrají, jak se vlastně slaví Vánoce a jak si je přizpůsobí peklu, to je prostě zábava a navíc je skvělé, když můžete tuhle knížku číst právcě před Vánoci.






Obě knížky můžeme s dětmi doporučit. A upozorňuji, že pokud pořídíte Zbrklíka, počítejte s tím, že číst jen jednou ho prostě nestačí. :)


Obě knížky můžete koupit na stránkách nakladatelského domu Grada, které je vydalo v edici Bambook. Na stejném místě najdete i ostatní knihy autorky. My s dětmi rozhodně doporučujeme všechny!


Vaše Sabina


Komentáře