Výstava Šlechtické slavnosti v Českém Krumlově

 

Moji milí čtenáři, vím, že jsem se teď na dlouhou dobu odmlčela a že vám dlužím spoustu článků, ale snad to teď v září doženu. Čas je neúprosný a přednost měla práce a články pro klienty. Proto jsem se k blogu vůbec nedostala, přestože mám plnou kartu krásných fotek a ještě více zážitků. 

Více o svém srpnu vám prozradím ve shrnovacím článku. Tam budu více psát a na to teď večer už nemám sílu. Proto se s vámi podělím alespoň o fotky z krásné výstavy, kterou jsme viděli s dětmi a kamarádkou Martinkou, když u mě byla v srpnu na návštěvě. O tom už jsem vám psala v předchozím článku. 

Na druhém nádvoří stojí budova bývalé mincovny, v níž v létě vznikla tematická výstava Památkového ústavu na téma šlechtické zábavy a oslav. Zahrnuje vše, čím se v Krumlově bavila šlechta od 16. do 19. století. Vidět můžete zábavu Rožmberků, Schwarzenbergů i Eggenbergů, od turnajů a plesů až po divadlo. 

Na nádvoří před mincovnou je vytvořeno hřiště, kde si můžete některé kratochvíle šlechty vyzkoušet. My jsme se všichni bavili skvěle a až na kolotoč jsme vše vyzkoušely i já s Martinkou. 

Výstava bude přístupná až do října, takže ji ještě stihnete navštívit. Vstupné je spíše symbolické - 50 Kč na osobu. Malé děti neplatí. 

I když se na výstavě nesmělo fotit, podařilo se mi nějaké snímky udělat, než jsem byla upozorněna. Nevěděla jsem to. A když už je mám, tak se o ně s vámi podělím. 

Dobře se bavte! :)































Komentáře

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)