Namáhejte své mozkové závity a staňte se lovci šifer

Milujete dobrodružné filmy, ve kterých lidé řeší hádanky, luští šifry a dostávají se postupně od jednoho úkolu ke druhému, aby našli poklad? Nemusíte být Indianna Jones ani Robert Langdon, abyste si užili trochu dobrodružství. S knížkou Lovci šifer od Lukáše Záleského si můžete zahrát klidně u sebe doma. 

Kde se ukrývá odměna? 

Lovci šifer je netradiční publikace, která přináší zajímavé šifry pro bojovky na doma. Hrát můžete s kamarády nebo klidně s celou rodinou. Děti už by ale měly být větší. Já jsem si při objednávání nevšimla, že je kniha doporučená od 18 let a objednala ji v domění, že ji budu hrát se svými dvěma ratolestmi. Doporučení pro dospělé je proto, že některé šifry jsou i trochu lechtivé nebo peprné. Myslím však, že s mladými od 15 let si klidně zahrát můžete. 

V knize se ukrývá celkem 12 bojovek a 60 šifer. Ty jsou různé - přesmyčky slov, veršované hádanky, hledaní správných odpovědí, šifrování obrázků, luštění tajenek apod. Zábavu si s touto knihou užijete bezpochyby velkou. Nečekejte však nic jednoduchého. Své mozkové závity při tom pořádně potrápíte. 


Jak hrát bojovky s knihou Lovci šifer 

Každá bojovka obsahuje několik různých šifer. Každá z nich přitom odkazuje na místo, kam hlavní pořadatel hry umístí další šifru. Parta vybraných lidí vždy musí šifru vyluštit, aby věděli, na jaké místo jít dál. Tam pak najdou další šifru. Tak postupují a odkrývají jednu hádanku za druhou, až dojdou do cíle. V cíli pak může pořadatel, který hru chystal, ukrýt nějaké překvapení - sladkou odměnu, láhev vína apod. Záleží na tom, s kým hrajete. 


Velká zábava pro tým i jednotlivce

I když jsem původně knížku objednávala, abych mohla dělat bojovky pro své děti (a pak jsem samozřejmě zjistila, že jsou na to ještě moc malé), rozhodně ji využiju a líbí se mi. Jednotlivé stránky s šiframi jsou udělány tak, aby se daly vytrhnout a hlavní pořadatel hry nemusel vše přepisovat na papír. Stačí stránku umístit na správné místo. 

Já si zatím jednotlivé šifry luštím jen tak pro zábavu sama po večerech, nebo si dáváme hádanky s kamarádkou. Až ale budu nějakou bojovku chystat, nechci trhat listy z publikace. Raději to přepíšu nebo okopíruji. Přepsané to ale bude mít zase větší kouzlo, co myslíte? 

Lovci šifer je rozhodně knížka, která vám zpestří večery s kamarády, dovolenou na chatě i na horách, nebo nějakou oslavu, kterou chcete okořenit trochou tajemna a dobrodružství!

Knihu Lovci šifer pořídíte na stránkách nakladatelského domu Grada. Vydalo ji nakladatelství Cosmopolis a já moc děkuji za recenzní výtisk. 

  


Komentáře