Jaký byl můj srpen

 


Uff, to byl zase mazec! Jinak článek o tom, co se dělo v srpnu, ani začít nemohu. Pokud jsem si koncem července myslela, že si v srpnu trochu oddechnu, šeredně jsem se spletla. Byl snad ještě náročnější, než červenec. 

Ale abych nepředbíhala. Pojďme se podívat na fotky, kde vám blíže popíšu, co a jak. Jelikož mi opět Google nahrál fotky pozpátku a já nemám nervy to přehazovat, popř. přidávat jednu po druhé, vezmu to opět od konce měsíce. Snad to příliš nevadí. :)


Konec měsíce srpna byl sice provázen nervy a testováním, protože přítel chytil covid a já nevěděla, zda jsem se od něj nenakazila, ale nakonec to dobře dopadlo a my jeli s dětmi k babičkám do Nýřan oslavit Nelčiny sedmé narozeniny. Dostala kromě jiných dárků i aktovku pro prvňáčka, což byl hlavní a největší dárek a měla z ní ohromnou radost.   





Dort jsme měli opět objednaný od mamky sousedky, ale kvůli podezření na covid jsme objednávku zrušili. Jeli jsme s čistým testem na poslední chvíli a babička zachránila situaci aspoň medovníkem z Lidlu. Byl výborný, ale poněkud malý. :D



Víkend před odjezdem jsem trávila na Kaplických slavnostech, kde mě k sobě do stánku přizvala kamarádka Jaruška. Ona šije a háčkuje krásné látkové věcičky, já vystavovala a prodávala své knihy, hrnky, svíčky a malovaná trička. 
V sobotu večer hrála na pódiu v parku kapela Lucie-Revival, což jsme si nenechaly s Jaruškou ujít. Vzala jsem i děti. Jirku to moc nebralo, ovšem Nela tančila celou dobu pod pódiem jako největší fanynka. 






Kaplické slavnosti byly spojeny s výročím místních hasičů. K vidění proto byly různé ukázky hašení, ale i historické vozy a pomůcky k hašení. 



Udělala jsem si radost a koupila si do domácnosti tuhle krásnou ručně šitou myšku fintilku. Paní má zlaté ručičky. Kdyby to šlo, vykoupila bych ji celý stánek. 


A to jsou ukázky z našeho stánku s Jaruškou. 




Domácí alchymie - lití svíček, aby bylo co prodávat. :)



A teď už stručněji...
Srpen jsme hodně trávili na koupališti, na výletech a cestovali jsme, jak to šlo. 


O výšlapu na Hradiště jsem vám už psala. 


Také jsme si udělali výlet k babi Jiře na chatu. Jela s námi moje ségra Lucka. Šli jsme se podívat pod Buben a na kamarádku Janičku, vyrazili na houby, které nerostly a grilovali, co se dalo. 






Lucku čekají závěrečky na kadeřnici, tak už její služby čile využívám. Tady mám letní sestřih. Doba zkracování...


Pár dní jsme pobyli u babi Radky. Děti se tam vyřádily hlavně v bazénu. Nela se konečně přestala bát vody a Jirka? To je takový malý Unterwaserman. :D 




Jeden boxeří úsměv od Bardíka. :)


A výlet s babičkami do Dinoparku v Plzni. Dám sem jen pár fotek. Ostatní budou k nahlédnutí v samostatném článku. 





A na závěr pár fotek z výletu s kamarádkou Martinkou, o které už jsem vám tu několikrát psala. Zvládli jsme společně Nové Hrady, Krumlov a na závěr i Hlubokou. Tam jsme se nechali k zámku dovézt vláčkem. Pokud budu stíhat, přidám sem ještě i fotky přímo z Hluboké. :)








A to je k mému divokému a náročnému srpnu vše. Teď v září je to sice také náročné, ale pomalu se zaběháváme do starých kolejí a je to všechno klidnější. Já za zase nabírám síly a dech a vracím se ke čtení, psaní a malování. 

Vaše Sabča 

Komentáře

  1. Sabi, měla jsi opravdu nabitý měsíc, ale je vidět, že jste si ho užili všichni. Měj pohodový pátek.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)