Přečteno za květen 2022

 

V květnu jsem se konečně zase trochu více rozečetla. Zatím to nebylo tak intenzivní, jako v předchozích letech a měsících, kdy jsem průměru přečetla 10 knih za měsíc, ale rozhodně se lepším. Musím však přiznat, že většina přečtených knížek byly jednohubky, nebo se četly opravdu hodně svižně. Pojďme se tedy podívat, co jsem v květnu přečetla. 

2x Vlastimil Vondruška

V květnu jsem přečetla hned dvě historické detektivky od oblíbeného Vlastimila Vondrušky. Ďáblova čísla byla detektivka ze série s královským písařem Jiřím Adamem z Dobronína a byla opravdu hodně dobře napsaná. Líbila se mi nejen hlavní detektivní zápletka, ale i osudy vedlejších postav. 

Hodnocení: 4/5

 

Druhá kniha - Královražda na Křivoklátě, spekulovala o plánovaném zabití krále Přemysla Otakara II. Opět tu byly známé postavy - Oldřich z Chlumu, Diviš a Ota ze Zástřizlí, který nám poněkud zestárl a zmoudřel. Zápletka se mi líbila, i když jsem ji odhadla. Chyběl mi však záletník Ota, k němuž mi role moudrého otce vůbec neseděla. 

Hodnocení: 3/5

Všechny mé přečtené knížky za květen a jejich hodnocení najdete ZDE. :)

 

Komentáře

  1. Já od Vondrušky četla Královraždu na křivoklátě a unešená jsem úplně nebyla. Ďáblova čísla jsem zatím nečetla, uvidím, jestli je nedostanu k narozeninám - oba moji chlapi mou slabost pro Vondrušku (se kterou mu odpouštím i to, že seká knihy jako Baťa cvičky) znají (a manžel ji navíc sdílí). Jinak mne zajualy i Příběhy starých pražských domů a tajemství prázdného trezoru.
    Stáňa - https://veverkoviny.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, děkuji za komentář. Já už si pořídila i nejnovějšího Oldřicha z Chlumu - Morový testament.

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)