Zahrádka na balkoně

 

Zahradu už sice nemám, ale radost z kytiček si dělám i v městském bytě. Naštěstí mám balkon, i když maličký, že se tam člověk sotva otočí. Zatím tam mám dvě velké plastové židle, ale časem si tam chci pořídit něco úspornějšího, i s malinkým stolečkem. Možná zvolím i nějaký stoleček sklápěcí, to se ještě uvidí. :)

Začalo to muškáty ve dvou truhlíkách a patrovými truhlíky na boku balkonu. To mě zaujalo, protože úspora místa, že. :) Nějak mi ale nedošlo, že to, co bude až dole, nebude moc vidět. Ale uvidíme, třeba ještě vymyslím jiné umístění, někam výš. Zatím nějak moc nevím, jak to totiž připevnit. 



V prvních dvou truhlících jsou muškáty. Pak jsem ale objevila stále plodící jahody a přikoupila dvě rajčata, která už nemám kam dát. Píchla jsem je tedy zatím nahoru k muškátům. Je mi jasné, že to asi neklapne, ale třeba jo. :D Uvidíme, nechám se překvapit. 
V posledním, nejnižším truhlíku jsou pak zmíněné jahody, na které asi nepůjde moc sluníčka, ale uvidíme. Třeba to půjde. Je to zkrátka takový můj malý experiment. 


Surfínie zavěšené ve velkém květníku sice vypadají povadle, ale včera chuděrky přežily tříhodinovou cestu v autě, tak se budou muset nejprve vzpamatovat. 






Dnes tedy jen taková malá reportáž z mého balkůnku. Budu ho postupně ještě upravovat, ale už teď se mi tam líbí a těším se, že si tam budu chodit číst a psát. :)

Vaše Sabča

Komentáře

  1. Martina Kolářová23. května 2022 v 11:22

    Máte to pěkné. Taky chci něco dát na balkón, takže mám inspiraci.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ať ti to dál pěkně kvete. Já kytky na balkóně vzdala - jednak mne zahradničení neba a jednak máme zasklený balkón orientovaný na jih, takže myslím, že bych tam všechny kytky umořila vedrem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, Stáni, tak to by se jim asi opravdu nelíbilo. Mně to baví, ale takhle je to akorát. Nemusím trávit hodiny ve skleníku a na záhonech. :D

      Vymazat
  3. Moc děkuji. Tak to jsem ráda, že jsem inspirovala. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky mám jen balkon a na něm bylinky, rajčata i kytičky :-) taková směska.....jen to tam musím víc vyšperkovat:-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)