Recenze: Petra Langová - Prázdniny za trest

 

Dívčí románky už pár let nejsou má číslovka resp. Já nejsem cílová skupina pro ně. Tu a tam však po nějaké takové knížce sáhnu, abych si užila romantický příběh mezi mladší generací. Tentokrát jsem vyzkoušela prvotinu české autorky Petry Langové a vůbec jsem netušila, jak moc se mi trefí do noty. Léto, prázdniny, starý hrad a dlouhovlasý hlavní hrdina, to všechno najdete v románu Prázdniny za trest. Co chtít víc?

Hlavní hrdinkou knížky Prázdniny za trest je průšvihářka Anna, která se těšila na prázdniny s kamarádkou v Itálii. Jenže propadá z dějepisu a tak ji matka vysněné volno na pláži zatrhla. Místo toho ji poslala k otci na vesnici, kde žije se svou novou partnerkou a jejím synem Šimonem.

Anna je naštvaná na celý svět a nezachrání to ani Šimon, který byl její dětskou láskou. Naopak. Zdá se, že si po dlouhém odloučení vůbec nerozumí a kdykoliv se potkají, vjedou si do vlasů. Anna dělá schválnosti otci, Šimonovi i jeho matce. Jenže pak začne zjišťovat, že není všechno tak, jak si myslela.

Jak se mi knížka líbila? To se dozvíte v kompletní recenzi zveřejněné na mé autorské stránce - ZDE

Komentáře

  1. To by mohlo být takové fajn oddachové prázdninové čtení (i když já už taky dávno nejsem cílovka této literatury)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)