Spotřebováno a ochutnáno za listopad 2021

 

Jo, listopad je za námi. Nebudu psát klišé, jako, že utekl jako voda, protože to je relativní. Co se týká pracovních povinností, potřebovala bych jej o něco delší, ale v ostatním se mi listopad docela táhl. Hlavně je to kvůli tomu nekonečnému čekání na byt. Ale o tom psát nechci. Chci se podělit o kousky, které jsem v listopadu spotřebovala a snědla - ochutnala. Na úvodní fotce jich je samozřejmě zase méně, než v celém článku, protože obaly od jídla opravdu neskladuji a většinou nafotím jen to, co ochutnám až na poslední chvíli - většinou těsně před focením. 

Kosmetika a drogerie


V listopadu jsem spotřebovala dvě aviváže - obě od mého oblíbeného Lenoru. První jsou perličky, které se přidávají přímo do prádla - do bubnu pračky - Lenor Spring Awakening. Vůně je to opravdu svěží, hodně jarní, na mě možná až moc ostrá. Z prádla ale voněla opravdu dlouho. Řekla bych, že více, než klasická aviváž. Na druhou stranu peru většinou narvanou pračku a to už tam pak perličky nenacpu. Používám je tedy pouze, když mám méně prádla a dají se tam snadno vysypat. Co i u tohoto balení vadí, je také otevírání. Pod šroubovacím víčkem je ještě jedno, zaklapávací a to jde opravdu hodně ztuha a řeže do prstů. 

Hodnocení: 4/5

Lenor Fresh Air Effect je speciální kolekce koncentrovaných aviváží. Jsou v maličké lahvi, ale vydrží stejně dlouho, jako balení klasické, protože se dává fakt maličko. Mno.... pokud zrovna nejste já. Jako, snažila jsem se krotit, ale dávám vždy více, než je potřeba. Pink Blossom mi opravdu hodně voněl, a krásně voněl i z prádla. Nemám však pocit, že by to bylo výraznější, než klasický Lenor. 

Hodnocení: 3/5 


Tělové mléko od Avonu Care Derma Repairing bylo příjemné, dobře se roztíralo, dobře hydratovalo a příjemně - jemně vonělo. Je to taková ta klasika, kterou používám moc ráda. Občas si ale chci užít i intenzivnější vůni, kterou tato klasika nedopřeje. 

Hodnocení: 3/5

Sprchový gel Ameté - Jasmín a perly - tak tohle byl totální propadák. Mám z této série ještě jeden sprchový gel, který má o něco příjemnější vůni, ale také žádná sláva. Naštěstí to "smrdí" jen při mytí a pak už není cítit nic. Při mytí navíc vysušuje. Dávala jsem ho nakonec do vany místo pěny. Sice ta vůně nebyla vůbec nic extra, ale dětem nevadila a sprcháč dobře pěnil. 

Hodnocení: 1/5

Mýdlo na ruce - ani netuším, jaký mělo název. Kupovala jsem ho u Vietnamců, stálo asi 29 Kč. Zaujalo mě hlavně tou lahvičkou ve tvaru ovoce. Měla jsem ještě citron a kiwi (myslím). Faktem je, že službu udělalo dobrou, vonělo fakt pěkně, mylo dobře a dokonce mi ruce voněly ještě i nějakou dobu po umytí. 

Hodnocení: 4/5


Barva na vlasy Syoss byla tak trochu experiment. Barvila jsem se sama po nějaké době. Sáhla jsem schválně na platinovou blond, aby udělala co nejméně žlutých odstínů na odrostech. Tam, kde jsem měla světklý melír, odbarvila pěkně, ale ty odrosty byly stejně spíš nazrzlé. Stahuji to Silver šamponem, tak se to dá zvládnout, ale žádná výhra to není. 

Hodnocení: 2/5

Protein Shea Butter od Schwarzkopf byla maska na vlasy, kterou jsem používala spíše jako kondicionér. Dobře rozčesávala, vlasy po ní byly hebké a krásně voněly. Občas jsem ji použila i pro Nelči dlouhé vlasy a opravdu se jí pak krásně česaly. Tuto masku na vlasy jsem dostala, takže netuším, kolik stála. Sama bych si ji ale asi nekupovala. Na mé kratší vlasy kondicionér postačí. 

Hodnocení: 5/5

Ochutnáno

 

Čaje teď pijeme denně, stále dokolečka. Střídám samozřejmě hlavně klasické čaje, které se zalívají horkou vodou. Mám ale ráda i čaje studené, jen na žízeň. Místo šťávy jsem koupila ledový černý čaj s citronem od Jupí. Chuťově byl moc dobrý, byl z něj cítit černý čaj a připomínal opravdu černý čaj s citronem a cukrem, což máme s dětmi rádi. Já teda raději med, ale jim to nechutná. 

Hodnocení: 5/5


Vyzkoušela jsem také novinku od FuzeTea - Černý čaj s příchutí jablka - skořice. Zajímavostí je, že se dá pít studený, ale může se i ohřát. U nás na ohřátí nedošlo, byl tak dobrý, že se vypil hned, studený. Na mě byl teda až moc sladký, ale dětem samozřejmě chutnal. Ovšem často bych jim tak sladkou záležitost nedávala. Koupím ho určitě ještě jednou, abych ho vyzkoušela ohřátý. 

Hodnocení: 4/5



Sýr na pánev sice asi není novinka, ale já na to narazila u nás v Jednotě poprvé. Vzala jsem dva druhy, s bylinkami a šunkou. Zatím jsem vyzkoušela jen se šunkou, a byl moc dobrý. Stačí ho zprudka opéct na pánvi, aby netekl a dá se baštit. 

Hodnocení: 4/5



Jelikož jsem byla zase doma přes den sama (děti ve školce, já pracovala), šetřila jsem čas na práci nákupem hotových jídel, tentokrát z Alberta. Vyzkoušela jsem Nature´s promise Veggie - Cappelletti s omáčkou alá Toscana. Byly dobré, výrazná chuť byla u drcených rajčat, oliv a bazalky, ale něco tomu chybělo. Na mě to bylo až moc přírodní. Ale jako jídlo na odlehčení, proč ne. 

Hodnocení: 3/5



Pak jsem vyzkoušela kuřecí gyros s bulgurem od Heli Fit Style a to jsem si opravdu pochutnala. Hodně masa, bulgur skvěle ochucený. To jsi koupím určitě znovu. 

Hodnocení: 5/5


A jako poslední jsem si nechala brambůrky Bohemia - Vroubky s příchutí hořčice. Já si moc brambůrky nekupuji, to už na ně musím mít vysloveně chuť. Ale příchuti horčice jsem neodolala. Navíc vroubky mám raději než klasické brambůrky. Byly opravdu moc dobré a zase si je někdy ráda koupím. 

Hodnocení: 4/5

Znáte některé z produktů, které jsem vyzkoušela, ochutnala? A baví vás tato rubrika? Pokuch vás jídlo zajímá, budu zase pečlivě fotit a testovat během měsíce další mňamky, abych vám o nich mohla napsat. :)

Vaše Sabča


Komentáře

  1. Ahoj Sabčo,
    perličky jsem měla Lenorové a Silanové a za mě obě takové zbytečně předražené záležitosti. Stejně jako ty většinou peru plnou pračku, a tak perličky, kapsle a různé věci, co potřebují prostor v bubnu pro mě nejsou tolik využitelné. Tělové mléko až dodělám, co mám doma tak si chci takto na zimu koupit nějaké větší balení s pumpičkou, ale ještě nevím do jaké značky půjdu - ve hře je Barnangen, Neutrogena, Nivea. Tyhle Jupí husté mám ráda, ale sirupy většinou kupuje tchýně a s naší spotřebou by se to pěkně prodražilo, máme sirup na 2-3 dny. Ze série vroubky máme rádi ty pizzové. Tipy na dobrůtky vítám jako příjemné zpestření, takže klidně je dej i příští měsíc.

    OdpovědětVymazat
  2. Já, samozřejmě, znám brambůrky :-)
    Aktuálně používám aviváž od Coccolina a to je naprosto úžasné.

    OdpovědětVymazat
  3. Sabi, tak já z tvé přehlídky nemám vyzkoušeného nic. Postřehy o jídle si ráda přečtu - ostatně sama píšu podobné články...

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Sabi,
    aviváže od Lenoru mám taky moc ráda a kupuji si je opakováně. Díky tobě jsem vyzkoušel sýr na pánev a hned jsem se zamilovala. Sehnala jsem ho zatím jen na rohlíku a mám variantu bez dalších příchutí. Dávám si ho do rozříznuté kaiserky s tatarkou a takto na prasáka mi to fakt chutná. To tělové mléko z Avonu jsem zatím neměla, ale ráda bych ho zkusila. Ameté je značka, která mě docela dost láká, ale tedy byla jsi hodně kritická, tak nevím.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý článek :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)