Náš říjen aneb Co se u nás dělo a co je nového

 
Krásný 1. listopad!
Sice jsem tady asi před týdnem sdílela článek, co se u nás dělo v září, ale dokud to mám čerstvě v paměti - a vlastně i proto, že už je zmíněný listopad, mohu se podělit i o říjnové shrnutí. Narozdíl od září už jsme tolik nevýletovali, protože počasí už nám k tomu příliš nepřálo. Něco jsme ale přece jen viděli. Udělala jsem si čas na kulturu, ochutnala nová jídla a samozřejmě si užívala i čas s dětmi. A co bylo dál? 

Říjen pro mě byl poměrně hodně stresový. Pokračovala jsem v jednání o koupi bytu a chvíli to bypadalo, že to snad nevyjde, protože prodávající jsou rozvedení a stále ještě neměli dojednané manželské vyrování. A pán odmítl podepsat kupní smlouvu, dokud mu paní nepodepíše ono vyrovnání. Podepisovala se tak doslova "za pět minut dvanáct", protože kdyby jim včas nedorazili mé peíze za koupi bytu, nestihla by se doplatiit jejich hypotéka na byt a došlo by k zesplatnění. byt bychom tak neměli nikdo a mně by zůstala schválená hypotéka, kterou by nebylo na co vyčerpat. Ale naštěstí se to stihlo. Stále hotovo však nemám.
Nyní čekám, až se vyčerpá moje hypotéka, až právnička vloží kupní smlouvu a zástavu na katastr a až dojde k přepisu bytu na mé jméno. A pak mají prodejci ještě 14 dní na vystěhování. Chtěla bych bydlet do Vánoc, tak snad se to stihne, protože bude potřeba v bytě ještě vymalovat, položit podlahy a instalovat novou kuchyň - a zlikvidovat tu jejich příšernou starou. :/

Zároveň jsme čekali, až dojde k přepisu našeho prodaného domu na nové majitele a postupně vše vyklízíme. 14. listopadu dům předávám, takže mě čeká ještě náročných 14 dní, kdy musím vše dobalit, odstěhovat a nachystat k předání. Pak budeme s dětma zase chvíli jen "Budějičáci" a do školky ve Velešíně je budu vozit. Bude to sice zdlouhavé, ale zvládneme to. No a navíc - já budu muset opět balit a chystat na stěhování - tentkorát budějovický byt. 

A teď už k fotkám a akcím, co se dělo a co jsme dělali v říjnu. :)

4. října jsme vyrazily s mojí babičkou do divadla v Českých Budějovicích. Dávali druhou premiéru hry Café Groll podle stejnojemnné knihy mého budějovického kolegy, spisovatele Jana Štiftera. Ten byl zároveň přítomen a o přestávce podepisoval knihy i program hry. Opět byl moc milý, usměvavý a prohodili jsme spolu alespoň pár slov - jak situace dovolila. A babi si divadlo po letech užila a byla spokojená. Tedy jsem byla spokojená i já. :)




Ještě předtím - tuším, že 2. října (ony mi ty fotky moc časově nenavazují :D), jsem jela se svým přítelem a dvěma kamarády do Písku, kde jsme měli rezervovaná místa v místní Středověké krčmě u Jakuba. Bylo to báječné. Skvělé chutné jídlo podle dobových receptů, obsluha se s ničím nepárala a mluvila, jak jí "zobák narostl" a součástí byl i středověký program. Byl to nádherný večer a moc ráda si ho někdy zase zopakuji. 





No a teď spíš jen shrnovací fotky, protože většinu z nich jste již viděli v samostatných článcích. Takže jedna z procházky v lese, protože těch jsme si opět užívali, jak to šlo. Nebylo jich moc, ale aspoň nějaké se podařily. 



Byli jsme zase u babiček v Nýřanech a cestou zpět jsme se zastavili na kukandu ve Lnářích a v Blatné - i o tom jsem psala článek. 




A také jsme jeden víkend vyrazili do Českých Budějovic do Hopsária. Já jsem tam byla s dětmi poprvé, ale ony už tam byly před tím s tatínkem, takže měly dokonalý přehled. Fotek moc nemám, protože neustále někdy lítali nebo jezdili a většina je rozmazaná. Tak alepoň takto, jen pro nahlédnutí. 





No a velešínští hasiči pořádali pro své malé hasiče drakiádu na nedalekém poli, tak jsme se samozřejmě zúčastnili. Draka jsme již vloni a předloni pouštěli, ale sami. Takto, s dalšími lidmi, to mělo své kouzlo a bavilo to dokonce i tatínka, který muset vyrazuit s dětmi napřed, protože já byla ve školce na třídní schůzce. 



Jirku to pouštění draků značně zmohlo... :D



A to by bylo k uplynulému měsíci všechno. Jak jste si říjen užili vy? 

Vaše Sabi :)

Komentáře

  1. Sabi, máš za sebou náročný měsíc a další náročný tě asi čeká, tak držím palce, ať všechno vyjde podle plánů a do Vánoc to stihnete.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Sabi,
    stihla jsi toho požehnaně. Moc se mi líbí fotka z divadla, tam ti to teda fakt sluší, ty vyčesané vlasy bys měla nosit častěji. Jaká byla ta hra? A kniha? Docela mě zaujala, mohla bych ji koupit mamce k Vánocům.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)