Book Haul: Nové knihy za říjen a kousek listopadu



To si tak řeknete, že nemáte moc času na čtení a že by bylo vhodnější, kdybyste si nic nekupovali, ani si neobjednávali recenzní výtisky. Jenže zkuste odolat... Já to prostě nedokážu. Ale držela jsem se celkem při zemi, to zase musím na svou obhajobu napsat. :D



Jitka Závodná - Lastočka

Od Jitky Závodné jsem měla čest číst dvě knihy v elektronické podobě a jednu z nich - Zahradu mého života jsem si musela pořídit i v podobě papírové. Byla naprosto skvostná. Jitka má svůj originální styl psaní, který mě hodně baví. Její knihy obsahují plno nádherných myšlenek a vět, které by se měly citovat veřejně. Stejně je to i v knize Lastočka, která vypráví příběh Růženky, statkářské dcerky, která se vdá za zednického mistra Josífka. Ten se stane komunistou a společně vycestují až do Sovětského svazu. Kniha vypráví i jejich další osudy, po návratu do Čech, které nejsou vůbec jednoduché. Hodně zajímavé téma, o kterém jsem četla jen hodně málo knih. Jsem moc zvědavá, jak to bude pokračovat. Zatím jsem na straně 52. 


M.A. Svobodová - Pomsta

Dlouho už jsem nečetla žádnou historickou romanci. A z Čech 15. století asi nikdy žádnou. Na tuto mě nalákala sama autorka. Knížka navíc vyšla u nakladatelství Petrklíč, kde jsem vydala své dva romány i já. Proto byla kniha Pomsta jasnou volbou. Moc se těším, až se do ní začtu. 


Jaroslava Černá - Soudce čarodějnic

Knihy Jaroslavy Černé si čas od času ráda přečtu. Témata si však pečlivě vybírám. Téma čarodějnictví v Čechách mě hodně zajímá i proto, že sama uvažuji nad románem s touto tématikou. Jsem zvědavá, jak se s tím paní Černá poprala.
Tuto knihu mi na recenzi zaslalo nakladatelství Alpress.

Gabriela Houston - Striga

A u čarodějnic ještě chvíli zůstaneme. I druhý recenzák z nakladatelství Alpress je na toto téma. Tentokrát to ale bude romantická fantasy o jedné čarodějce - Striga. Taková pohádka pro velké holky, na kterou se těším opravdu moc. 

Na recenzi mi přišla i řada knížek pro děti, z nakladatelství Grada - Bambook. Ty si ale nechám do samostatného článku. Třeba jej využijete i jako tipy na vánoční dárky pro malé čtenáře a čtenářky. :)

Vaše Sabča

Komentáře

  1. Sabi, neznám žádný z titulů, co sis koupila, tak jsem zvědavá na případné recenze.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Sabi,
    já neznám ani jednoho autora:-) To jsi dobrá, že tak odoláváš, já to u knih naprosto nezvládám (u kosmetiky jsem jen o malinko úspěšnější:-D). Těším se na všechny tvoje recenze, hlavní ta první kniha mě podle tvého popisu zaujala.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)