Přečtené knihy - září 2021



V září jsem se hodně věnovala práci, rozepsala jsem nový román, a také jsme si hodně s dětmi kreslili a hráli - a cestovali. Proč to píšu na úvod k přečteným knihám? Protože někde se má aktivita projevit musela. A tím je počet přečtených knih, kterých bylo v září naopak celkem málo. Přečetla jsem jen 4 knížky, z toho jednu pro děti. Ale zase celkem hutnou. Nebyla to rozhodně žádná jednohubka. :)


Hvězdy osudu

Faktem je, že jsem si hezky naporcovala jednotlivé žánry. Hvězdy osudu od Nory Roberts byly čistou romantikou, ovšem namíchanou s prvky fantasy a dobrodružstvím. Jednoznačně čtivá a pohodová záležitost, kterou mohu doporučit. 

Hodnocení: 4/5 


Vládkyně Vikingů

Historický román zastoupila novinka Oldřišky Ciprové Vládkyně Vikingů. Kniha o mladé dívence z Polska, která byla provdaná do cizí země, kde neznala kulturu, náboženství ani jazyk se mi opravdu hodně líbila. Příběh byl dobrodružný, nechyběla v něm romantika a především mužní a drsní Vikingové. Podle mě jedna z nejlepších knih této autorky.  

Hodnocení: 5/5


V temnotě

V temnotě je skvělý psychologický thriller Mike Omera, kde soudní psycholožka, která tvoří profily sériových vrahů, hledá brutální bestii, jenž pohřbívá nevinné ženy za živa. Skvělé a napínavé čtení, ze kterého mrazí. Nemohla jsem se odtrhnout a rozhodně doporučuji. Každopádně ale začněte sérii prvním dílem - V mysli vraha

Hodnocení: 4/5


Anna ze Zeleného domu

Tak tohle dílko asi ani nemusím představovat. Příběh sirotka Anny, která je drzá, nespoutaná, ošklivá, zrzavá a má příliš proříznutou pusu a obrovskou fantazii, snad zná každý. Ať už z knihy nebo televize. Já o Anně sice věděla, ale nikdy jsem ji nečetla. A tak byl čas to napravit. Kniha se mi líbila, ale Anna mi lezla zpočátku strašně na nervy. :D Mnohem sympatičtější mi byla hrdinka Tajemné zahrady, kterou jsem četla měsíc před tím a řadí se ke stejnému žánru nestárnoucí nadčasové literatury pro mládež. 

Hodnocení: 3/5

A co jste četli v září vy? Znáte některé z těchto knih? 
Vaše Sabi :)

Komentáře

  1. Já celé září četla Bryndzu - sérii s Erikou Foesterovou. Zaujal mne Mike Omer, mrknu, jestli ho nebudou mít v knihovně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bryndza je vynikající. Na Omera určitě mrkni. Ale fakt doporučuji začít prvním dílem.

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)