úterý 28. září 2021

Novinka kuchaře Petra Klímy - Obilovinová kuchařka


Nedávno jsem poslala do světa řadu skvělých kuchařek. Něco mamce, neco sestře Lucce… většinou to byly ty, ze kterých už znám oblíbené recepty nazpaměť a už jsem je nevyužívala. Tím se mi uvolnilo místo pro novinky, ve kterých najdu novou inspiraci na vaření a třeba i zdravou stravu. Jednou z novinek, které mě opravdu hodně zaujaly, je Obilninová kuchařka Petra Klímy, kterou vydalo nakladatelství SmartPress


Proč právě obilniny? Protože jsem se je naučila využívat díky jiné kuchařce, určené pro mámy a děti. Receptů tam však není mnoho. Využívala jsem hlavně kuskus, quinou, polentu a ovesné vločky. Obilovin však existuje mnohem víc a jak jsem zjistila, jídla z nich jsou nejen zdravá, ale i chutná. Baští je i moje vybíravé děti a to už je co říct. Proto jsem nad Obilovinovou kuchařkou neváhala ani chvilku. 




Petr Klíma
už ve SmartPressu vydal dvě své kuchařky - Zeleninovou kuchařku a Luštěninovou kuchařku se spoustou zeleniny. Novinka plná receptů z obilovin tak uzavírá jeho trilogii kuchařských knih. 

Já sice předchozí autorovy knihy neznám, ale z této jsem nadšená. Najdete v ní recepty na polévky, nákypy, omáčky, ale také na sladká jídla, která jsou z obilovin přímo luxusní. Jsou tu recepty na sušenky, chleby, pudinky, buchty atd. 



Více zatím o této kuchařce psát nebudu. Mým cílem bylo vám ji hlavně představit, abyste o ní věděli a třeba si také doplnily svou kuchařskou knihovničku. Recenzi na tuto knihu najdete na webu eMateřství


Kuchařku můžete zakoupit na e-shopu nakladatelství SmartPress.


Vaše Sabi


2 komentáře:

  1. Ahoj Sabi,
    kuchařka mě dost zaujala, myslím si, že bych ji doma taky využila:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Já už kuchařky skoro nepoužívám, spíš si recepty hledám na netu nebo se inspiruju takvoých těch supermarketových magazínech (Albert, Billa)...

    OdpovědětVymazat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)