Po dešti aneb budu se zase stěhovat?

 

Ne, déšť nemá s mým stěhováním nic společného, i když mi spolu s Rikym nedávno připravil chvilky, při nichž jsem se skoro zapotila. Nebýt toho, že jsem běhala na terase po kotníky v ledové vodě. :D Když už jsem to nakousla... 

To máte velkou terasu a v ní odtokový kanálek na případnou dešťovou vodu. A také máte praštěného psa, který si do toho kanálku hodí plastového dinosaura. Ať se snažíte jak chcete, dinosaura ven nedostanete. A tak se modlíte, aby se kanálek neucpal. A pak přijde bouřka, přívalový déšť, kanálek se samozřejmě ucpe a vy máte na terase vodu po kotníky a pod sebou sousedku, které hrozí, že jí to proteče do bytu. A co teď? 

Naštěstí jsem měla doma zvon, takže jsem s kanálkem a dinosaurem bojovala tak dlouho, dokud nesklouzl kamsi, kde bylo více prostoru, vypustil nahoru pár bublin a voda konečně začala rychle odtékat. Bylo na čase. Nohy už jsem měla jako kus ledu. Fakt nic příjemného. Ale o tom jsem psát vůbec nechtěla.

Chtěla jsem psát o tom, jak to teď mám s bydlením. Stále bydlím v té nádherné vile na fotografii a moc se mi tam líbí. A nejen mně, ale i dětem. Máme zmíněnou terasu, kterou jsme však v létě nevyužili tolik, jak jsem si myslela. Pražilo tam sluníčko až moc a nedalo se tam moc vydržet. Ale vešel se tam i bazén, tak to občas bylo dost fajn. Fajn je i zahrada, na které to ale děti moc nebaví a Riky by tam naopak chtěl být pořád, což samozřejmě nejde, protože bych to musela komplet celé oplotit. Mínusy představuje i nájem a samozřejmě dojíždění do Velešína do školky. 

Měla jsem původně domluvenou školku od září v Českých Budějovicích, ale pak se pohnul prodej našeho domu a já začala přemýšlet nad koupí bytu. Přece jen, raději budu bydlet ve vlastním a platit pár tisíc hypotéku, než bydlet v cizím a dávat měsíčně 15.000 Kč pryč. Navíc děti mají ve Velešíně hasiče a Nelča výtvarku, takže bych je stejně několikrát týdně do Velešína vozila. 

A tak hledám byt, který bych si koupila a vytvořila z něj konečně svůj vlastní soukromý ráj. byt, který bych si mohla vytvořit jen pro sebe, byl by můj vlastní a byl by mou oázou. Měla jsem vyhlídnutý krásný byteček ve Velešíně i se zahrádkou, ale bohužel byl někdo rychlejší a koupil mi ho pod nosem. Teď mám vyhlídnutý další a modlím se, aby to tentokrát klaplo. Nebudu zatím prozrazovat víc, ale držte mi palce. Baví mě, když si mohu v životě plnit sny - a nejvíc ty zdánlivě nedosažitelné. A tohle je teď momentálně asi ten největší. :)

A ještě pár fotek z nového mobilu - nafoceno čerstvě po dešti. :)











Mějte krásné dny!

Vaše Sabi :)

Komentáře

  1. Sabi, mít pevnou střechu nad hlavou je opravdu moc důležité. Přeji vám, ať ten svůj vysněný byteček najdete co nejdříve. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
  2. Držím palce Sabi, určitě to vyjde a vrátíš se do Velešína 👍😉

    OdpovědětVymazat
  3. Sabi, doufám, že vše klapne k Tvé spokojenosti. Mít vlastní bydlení je výhra. Platit nehorázné částky za nájem je fakt šílené, to radši splácet hypotéku a mít domov, který Ti říká "pane".
    Držím pěsti. D.

    OdpovědětVymazat
  4. Sabi, budu držet palce, ať vše dopadne podle tvých představ.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Sabi,
    chápu tvoje rozhodnutí a myslím si, že hypotéka je dobrý nápad. Doufám, že ti hledání vyjde, držím palce:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Sabi, přeju hodně štěstí, kamarád teď shání v Pardubicích a už půl roku a nedaří se. Hodně teďka lidi koukají na lidi, co mají peníze v ruce vůči kterým pak člověk, co by si vzal hypotéku nemá šanci. Věřím, že to budeš mít jednodušší a rychlejší. Držím palce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přesně. Jako já mám polovinu, ale na celý byt fakt ne, no... ty ceny nemovitostí jsou teď strašně vysoké. Vždyť byt teď stojí to, co jsme před 10 lety dali za barák...

      Vymazat
  7. Držím palce, ať se koupě nového bytečku vydaří!

    OdpovědětVymazat
  8. Držím palce a verím, že ten Tvoj vysnívaný byt na Teba ešte len čaká... čo má prísť, to príde :-)
    pekný víkend, pá
    A.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj no vše by vyřešilo kdyby byla terasa zastřešená. Tím pádem by tam nebyla voda a v létě příjemný stín. No taky jsem se nedávno stěhovala a musím říct že mi dost pomohli takové přepravky co se týkalo na převoz věci. No jinak si myslím že je lepší si vždyť nějakou půjčku a pořídit si vlastní a splácet vlastní bydlení jež nájem. Ale to je jen můj názor.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)