Řemeslné pohádky pobaví i poučí



Sandru Dražilovou Zlámalovou asi moc představovat nemusím. Jako autorka knížek pro děti už je poměrně známá. Tentokrát představila Řemeslné pohádky, které dětem přibližují stará česká řemesla, dnes už dávno zapomenutá. Jelikož máme v naší rodině k řemeslům zvláštní vztah, je celkem zřejmé, že nám tato kniha doma nemohla chybět. Maminka - jako já - z ní je nadšená. Určena je však dětem. Takže, co na to dětičky? 


Řemeslné pohádky s poučením

Stejně jako u ostatních Sandřiných knížek, i Řemeslné pohádky děti okouzlily na první pohled překrásnými ilustracemi. Ty má na svědomí (opět) talentovaná Marie Koželuhová, což je ilustrátorka a grafička, která ilustrovala zatím všechny knížky Sandry Dražilové. 

V této útlé publikaci najdete 16 kraťoučkých pohádek, z nichž každá představuje jedno řemeslo. Některá jsou známá i dnes, jiná už jsou téměř zapomenutá. Proto jsem nesmírně ráda, že se Sandra takové knížky ujala. Je to velmi originální a rozhodně to pomůže i těm nejmenším představit si činnost perníkáře, krajkářky, dráteníka, tkalce, hrnčíře, řezbáře a dalších. 


Každá pohádka v sobě schovává krátký pohádkový příběh, který se váže k danému řemeslu. Děti tak snáze pochopí, co daný řemeslník dělá, jak je to složité a co to obnáší. 




Čtení (nejen) pro prvňáčky


Moje děti mají období, kdy je knihy baví a kdy je absolutně nezajímají. Zpočátku to vypadalo, že jsme pravé u toho druhého období, ale Řemeslné pohádky nám jej pomohly překlenout. Každý večer přečteme jednu, dvě, někdy i tři. Není to sice takové, jako když jsme celého čerta Zbrklíka přečetli za dva večery, ale i tak jsem ráda, že děti čtení/poslouchání baví. 






Mimochodem, Řemeslné pohádky nejsou jen pro nejmenší. Jsou napsány tak, aby vyhovovaly i dětem v první a druhé třídě a řadí se tak do čtení pro prvňáčky


Řemeslné pohádky vydalo nakladatelství Bambook. Koupit je můžete na stránkách nakladatelského domu Grada



Komentáře

  1. Kniha vypadá moc krásně, velmi se mi líbí i ilustrace.

    OdpovědětVymazat
  2. Sabi, kniha se mi moc líbí, podívám se po ní pro bráchovo děti. :o)
    Přeji hezké dny. D.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)