Kam na výlet s dětmi: Pohádkové podzemí v Hluboké nad Vltavou (Lovecká zámeček Ohrada)

 

Pokud jste z jižních Čech, nebo se sem chystáte na dovolenou a přemýšlíte, jak zabavit své ratolesti a kde by se jim mohlo líbit, mám pro vás další tip. Opět vás pozveme do pohádky, kde jsme s dětmi byli nedávno. Je to Pohádkové podzemí v Hluboké nad Vltavou, ukryté ve sklepení Loveckého zámečku Ohrada. Najdete ho zcela jednoduše - hned vedle je totiž vstup i do Zoo Hluboká. Kolem zámečku je velké parkoviště, kde pohodlně zaparkujete a před vstupem do objektu jsou stánky s občerstvením, suvenýry i skákací hrad, který opět moje děti lákal o něco víc, než pohádky...


Pohádkové podzemí si můžete prohlédnout jen tak, hádat jednotlivé pohádky a vyobrazené postavičky, nebo můžete využít nachystanou hru. U každé zastávky je otázka - samozřejmě vztahující se k představované pohádce, a na vás či na vašich dětech už je, zda ji správně zodpoví. My jsme se do hádání aktivně zapojili všichni, protože se nám v podzemí líbilo a moc nás to bavilo. Podzemí je vlastně i pro dospělé, jen to neradi přiznáváme a v duchu se radujeme, jak je to dobře, že ty děti máme a že se sem můžeme podívat. :)

A jaké pohádky v Podzemí uvidíte? Na fotkách už jste jistě poznali draka, Jeníčka a Mařenku, Shěhurku a sedm trpaslíků... Najdete tu ale i čertiska v pekle, černokněžníka s kouzelnou koulí, Popelku nebo Karkulku. 



Nelča se v pekle upsala čertu pravým brkem...




Tak schválně - víte, proč nosila Bílá paní černé rukavičky a co to znamenalo? 









A komu se na Hluboké zalíbí, může si projít i expozice samotného zámečku Ohrada. Moje děti samozřejmě fascinovali medvědi... :)


A když budete mít štěstí, budou v areálu před zámečkem sovy, které si mohou děti prohlédnout i pohladit. My už jsme na ně narazili podruhé - poprvé měli i mláďata. 



Pokud na Hlubokou vyrazíte, přeji, ať se vám tam líbí!
Kromě zoologické zahrady, loveckého zámečky a Pohádkového podzemí samozřejmě doporučím i samotný zámek Hluboká, který je překrásný. A pokud byste raději venkovní aktivity pro děti, navštivte tamní areál, kde najdete prolézačky, skluzavky, lanový park, obří trampolíny a mnoho dalšího. :)

Vaše Sabi!

Komentáře

  1. Ahoj Sabi,
    moc pěkný tip na výlet pro děti!
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)