Aktivity pro děti: Travňáček a Travninka

Znáte travňáčky? Tuhle zábavu pro děti (i dospělé) jsem objevila teprve nedávno u své facebookové známé. Sama je totiž vyrábí. Lucka je vůbec velmi talentovaná a se svou dcerkou Leontinkou neustále něco vytváří a hodně se u nich inspiruji. Už jsem vám od ní ukazovala i některé šperky. Nyní jsem od ní koupila dva travňáčky - kluka a holku, které sama vyrábí. Já je dala dětem ke Dni dětí, aby dostaly také něco jiného, než sladkosti. A úspěch měly veliký. 

Nejdřív se Jiřík s Nelčou chodili dívat, jestli už rostou vlasy. Pak samozřejmě museli zjišťovat, kdo má vlasy delší. Pokud vás zajímá, z čeho je travňák vyrobený - je to jen silonka, piliny a semínka trávy. Lucka Kestler je ještě zdobí očima, nosy a mašlí kolem krku. 

Nyní konečně nastal čas, kdy jsou vlasy dost dlouhé, aby si je děti upravily. Na fotkách je myslím dost jasně vidět, že je to opravdu bavilo. :) Nela dělala své Travnince culíčky, Jirka Travňáka ostříhal na pořádného pankáče. 

Travňáčci se dají samozřejmě i pohodlně udělat doma. Uvažuji, že až nám tyto odrostou, vyrobíme si své. V tom případě vám nafotím i postup. Zatím ale aspoň takto. Třeba jako inspiraci na dárek za vysvědčení. 













Mějte se sluníčkově! 

Vaše Sabi :)

Komentáře

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)