Výlet: S dětmi na Kamennou věž u Velešína

 

Počasí nás včera pěkně vypeklo. Ráno to vypadalo, že bude celý den pršet, tak jsme s kamarádkou odpískaly plánovaný výlet na Vítkův hrádek. Jenže pak se to zase vybralo, a nás se nechtělo sedět doma. A tak kamarádka se synkem přijeli k nám a vyrazili jsme na procházku. Původně mě vůbec nenapadlo, kam až dojdeme.

Děti měly kola a odrážedla, a my za nimi tak trochu klusaly, ale bylo to fajn. Samozřejmě se to neobešlo bez posilňovacích zastávek na sváču, pití a čokoládu. :) Nakonec jsme došli až na výběžek, který je z obou stran obklopen Římovskou přehradou. Na něm je místo, kde kdysi bývala kamenná věž z doby bronzové - dnes už jen dolík. A dole je nádherné místo u vody, kde se dá jen tak sedět a relaxovat. Na konci samozřejmě čekala zasloužená odměna - děti měly zmrzlinu a my ledovou kávu. Byla luxusní, jen doufám, že z té hromady zmrzliny a studeného nápoje nedostanu angínu. :D

Fotky jsou opět staženy z mobilu, takže na přeskáčku. Ale snad to tolik nevadí... :)


Závěrečná zmrzka...


V tomto místě bývala kamenná věž.

















Moje odměna po dlouhé procházce. :) Ušli jsme 6,2 km






Dolík kde bývala kamenná věž...













Kousek od nás přibyla ohrada s koníky. Tak se zase budeme mít na co chodit koukat. To bude zase Riky úplně paf! :D



Také trávíte čas tak rádi v přírodě? 
Já to miluju a snažím se té lásce naučit i své děti. Jsem moc ráda, že už společně zvládáme větší vzdálenosti. Mimochodem kolo a odrážedlo už zvládají tak bravurně, že se musím poohlédnout po nějaké bezpečné a jednoduché cyklostezce, kam bychom mohli společně vyrazit. Jakože i já opět na kole. :)

Vaše Sabi

Komentáře

  1. My výletíme rádi. Za nějakým cílem i jen tak... Vaše procházka by se nám určitě taky líbila.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezký výlet, který jste si určitě užili. Pěkné fotky. Příroda vypadá nádherně. Hned se mi chce jít na nějaký výlet, ať bude na konci zmrzka či cokoliv jiného nebo ne, i když, ta je super odměnou. :D :)
    Já v přírodě trávím hodně ráda čas a procházky jsou mojí oblíbenou aktivitou, ať kratší nebo delší. Ale zase na pravidelné turistické výlety nechodím, jen občas, to mám nejspíše od táty, ten by nejradši byl venku pořád. Ale jsem za to ráda. Právě s ním jsem zažila velkou část z výletů přírodou. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkná procházka, škoda, že tam ta věžička není a zbyl po ní doslova jen ďolík.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)