Dětský stan - Teepee - pro děti nebo pro štěňátko? :)

 

Teepee, nebo zkrátka dětský stan, se mi líbí už řadu let. Už když jsem čekala Jiříka, uvažovala jsem o něm. Jenže víte, jak to je? Pokojík plný hraček a člověk si jednou řekne ano, podruhé ne. V době kovidové karantény však začala být potřeba teepee opravdu naléhavá, neboť jsem dětem skoro denně stavěla bunkr v obýváku z křesla, knihovny a dek. Když se mi ozval obchod s nábytkem Expedo.cz, jestli bych měla zájem vyzkoušet si teepee, které mají v nabbídce, nadšeně jsem přikývla. V úterý dorazilo a já včera dětem v pokojíku nachystala překvapení. Jak to dopadlo? 


Doručení teepee

Teepee doručila přímo dodávková služba obchodu, takže jsem na něj chvilku čekala, ale zase jsem měla jistotu, že dorazí v pořádku a nepoškozený. Zabalený byl ve velké kartonové krabici a několika pytlech - větší části látky a dřevěné tyčky zvlášť. Překvapilo mě, že nedorazil v balíku žádný návod, ale možná ho poslali e-mailem a přehlédla jsem ho. Nakonec se ale ukázalo, že není potřeba. Tyčky jednoduše spojíte dohromady pomocí plastové spojnice, nastrkáte do předem připravených tunýlků. Nakonec je zaháknete za gumičky v rozích polstrované dečky na podlážku. Na vrchu se tyčky svážou pružnou páskou a překryjí látkovou mašlí v designu celého teepee. 



Co bylo součástí balíku

Teepee je opravdu jedinečný kousek, kterým ozvláštníte dětský pokoj a zároveň poskytnete dětem trochu soukromí. Mohou si tam zalézt, zatáhnout "záclonky", hrát si tam nebo odpočívat. Nelinka tam nosí knížky, oba si je prohlížejí, na střídačku si je čtou... Ne, že by se vůbec neprali. Jelikož teepee stojí v Jiříkově pokoji, který si pečlivě chrání a Nelinka se musí ptát, jestli do něj může jít, bylo nutné chvíli vysvětlovat, že teepee je jich obou. 

Teepee tvoří osm pevných tyčí z borovicového dřeva spojených ve čtyři dlouhé a ze 100 % bavlny - látkového stanu, polstrované měkké podlážky a tří polštářků. Na e-shopu Expedo.cz si můžete vybrat z pěti různých designů. Já zvolila šedou s hvězdičkami. 



No a kdo si teepee vyzkoušel jako první? Jak jinak - náš Enrique, který mi také asistoval při stavění. Odnášel mi tyčky, odmítal je vrátit a na podlážku si lehl hned, jak jsem ji vybalila. Rozhodně se mu nelíbilo, že mu ji chci vzít a odnést do pokojíku. :)
Musím mu to ale odpustit, protože pak krásně zapózoval, když jsem teepee fotila. 
Jen doufám, že se nebude s dětma prát o to, čí to teepee vlastně je. 





Teepee je vyrobeno velmi pečlivě, takže se určitě nemusíte bát, že by nevydrželo. Jediné, co je u nás trochu problém, je jeho vratkost. Když se tam děti nacpou obě, nebo neustále lezou dovnitř a ven, občas se stane, že se teepee složí. Nevadí, zase se postaví. Jen je třeba obrnit se trpělivostí. :)

Mimochodem - moje děti v něm chtěli první den dokonce i spát. :D


Vaše Sabi

Komentáře

  1. Sabi, to nemá chybu. Vybrala jsi skvěle a nedivím se dětem, že se jim v teepee líbí.
    Měj fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat
  2. Sabi, teepee se mi moc líbí. Skoro lituju, že ho nemám komu koupit ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Je mi jasné, že u nás by se tam taky nastěhovali psi. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Být dítě tak tohle chci, líbí se mi to i pro dospělého :)

    Somethibgbykate

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)