Tvoření s dětmi: Slepičky z papírových tácků

 

Jelikož už toužíme po jaře, teple a sluníčku úplně v všichni - tedy alespoň já, děti a tatínek, přivoláváme ho, jak se dá. Včera jsme dělali slepičky z papírových tácků, které budou součástí naší velikonoční výzdoby. Výroba je naprosto jednoduchá. 

Na slepičky potřebujete papírový tácek a barevné papíry. K tomu lepidlo, barvičky - pastelky, fixy, tempery, vodovky, co děti bude bavit nebo co máte doma. Pokud nemáte papíry barevné, stačí bílé. Je možné si je vymalovat podle potřeby. 

Zadní stranu tácku si děti vymalují a nazdoí podle sebe. Z barevného papíru vystříhnete hřebínek, volátko, zobáček, křidélka a perutě na ocásek. Pokud máte doma, nebo třeba seženete v zahradnictví barevná peříčka, můžete křidélka a ocásek udělat z nich. 

My měly ještě doma oči z Pepca, ale je možné je i namalovat, nebo vystřihnout a nalepit. 

Tácek po nabarvení přehnete na půl a děti si na něj nalepí vše potřebné - zobáčet, volátko, křidélka, oči atd. Je to zábavné - alespoň moje děti lepí moc rády. :) A myslím, že výsledek vypadá dobře. :)







Držíme palce, ať se vám slepičky vyvedou. A pokud budete chtít, budeme rádi, když se podělíte o výsledky na fb stránce Bláznivé mámy (do komentáře pod příspěvek). :)

Vaše Sabi

Komentáře

  1. Vy ste taká kreatívna rodinka, že klobúk dolu. Máš šikovné deti, po kom asi budú... :-) jasne, že po maminke.
    Krásny víkend, pá

    OdpovědětVymazat
  2. Sabi, to je prima nápad na předvelikonoční tvoření.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)