Přečtené knihy za únor 2021


Na to, že byl únor krátký měsíc a navíc pro mě dost pracovně hektický - hodně večerů jsem místo čtení psala, nakonec jsem přečetla 10 kousků. Jsou v tom ale tři komiksy a jedna dětská knížka. 

Možná si říkáte, co je to zase za změnu, že nenatáčím video. Fakt je, že nejdřív na to nebyl čas a prostor - buď jsem měla doma děti, nebo muže, nebo všechny najednou. Dneska tu mám sice klid a prázdno, jenže zase nemám na natáčení náladu. Únor tedy vynechám a místo něj vkládám tento shrnovací článek. Nebudu se ani moc rozepisovat, na většinu knih už jsem napsala recenze tady, na Knižní kavárně, nebo na Instagramu...


Pekárna s vůní skořice

Nejhezčí knížka tohoto měsíce! 

5/5


Čarodějova nevěsta 1 a 12

Komiks - hodnocení 3/5


Přístav naděje 

Příjemná romantika, zajímavé překvapení.

Hodnocení: 3/5


Ochutnávačka

Silný a emotivní historický román. Velmi čtivý. 

Hodnocení: 4/5


Jepice

Zajímavý konspirativní thriller s poněkud ujetou zápletkou. Čekala jsem něco jiného, takže trochu zklamání. Ten konec to ale hodně vylepšil. 

Hodnocení: 3/5



Nestvůra z Essexu

Zklamání měsíce - tohle jsem v polovině odložila. Prostě jsem to nedala. Strašná nuda, nic se tam nedělo... Třeba se k ní ale časem vrátím. Uvidíme...

Hodnocení: 1/5


Wonder woman - Válkonoška

Výborný komiks pro mladé. Bavil mě hodně, zajímavá zápletka, skvělé obrázky.

Hodnocení: 4/5

Falešná kočička

Vynikající detektivka - vlastně tři kratší detektivní příběhy v jednom. Naďu Horákovou mám moc ráda a Falešná kočička je opět skvělá!

Hodnocení: 5/5


Kamarádi z medového lesa - Všichni za jednoho

Krásná dětská knížka, kterou jsem nakonec přečetla sama za jeden večer a skvěle jsem si u ní přečetla. 

Hodnocení: 4/5


Jak se vám můj výběr líbí? Četli jste některou z knížek? 

Vaše Sabi



Komentáře

  1. Z těch knih jsem žádnou nečetla.Poslední měsíce knížky zanedbávám,protože hodně háčkuji a to si k tomu pustím nějaký film.Ale ráda se k četbě zase vrátím a některé názvy knih jsem si poznamenala.
    Jsi velká čtenářka,ale také když čtu,tak jednu knížku odložím a po druhé sáhnu.To mi v dětství vyčítal tatínek,jak se mohu,tak rychle přeladit na něco jiného.
    Měj hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Jitko, za pěkný komentář. :) Já musím mít pořád něco rozečteno. Je to pro mě takový únik z reality. i když by bylo praktičtější, kdybych unikala do světa, který sama vytvářím. Psaní svého rukopisu teď dost flákám. Nedokážu se soustředit...

      Vymazat
  2. Četla jsem jen Ochutnávačku a kniha se mi líbila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, děkuji za odpověď. Je to opravdu silná (myslím emočně) kniha. :)

      Vymazat
  3. To jsi toho přečetla docela dost (a já jsem nečetla ani jednu ze zmiňovaných knih). Já mám na kontě 5 knížek, o čtyřech jsem už zvládla napsat článek na blog, povídky A. Christie na to ještě čekají. A teď jsem dočetla další knihu, kterou jsem začala číst ještě v únoru... Ale pomalu mi dochází zásoby knižních vánočních dárků... Asi pak půjdu lovit do knihovny k mámě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na recenzi povídek od Agáthy se těším. Tu čtu moc ráda. :) jinak já teda mám zásob ještě dostatek, s recenzáky kolem dvaceti knížek. Jen teď asi budu muset se čteníím trochu zvolnit a víc psát.

      Vymazat
  4. Ahoj Sabi,
    je mi jasné, že to máš teď hodně těžké, myslím na tebe (a na Baronka). Z tvých knih jsem přečetla Pekárnu s vůní skořice a moc se mi líbila. Recenzi mám už připravenou, vyjde v týdnu. Z tvých knih mě dost zaujal ten Bezpečný přístav, to bych si taky přečetla. Včera jsem dorazila Spolčení ničemů a jsem z toho trochu zdrblá, je to hodně drsné...
    pa, Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný den, Přístav naděje jsem viděla film :) Jinak knihy vůbec neznám

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)