Pro Jiříka k svátku - nebo možná spíš pro mě "jen tak"?

 V jedné facebookové skupince zaměřené na knížky pro děti a dospělé jsem minulý víkend narazila na nabídku knížky Jižánci, která hravou formou pomáhá dětem zvládat jejich emoce. To se mi hodně zalíbilo, protože s emocemi se neustále potýkáme celá rodina, nejen děti, a hlavně Jiřík má strašné záchvaty a je celkově emočně nestabilní (což zdědil po mně). Knížka, která by s tím mohla pomoci by se tedy mohla hodit. 

Při objednávání jsem navíc zjistila, že ji prodává na svém e-shopu Takaro.cz jedna virtuální známá, kterou jsem dřív hodně sledovala - digitální nomádka Hanka Šormová. A jelikož je Hanka sama autorkou dětských knížek - o cestování, jak jinak :), nabídla mi za výhodnou cenu svou knížku Hravá cesta po Střední Evropě. Vzala jsem si samozřejmě obě, aniž bych věděla, kdy a k čemu je dětem dám. 

Pak mi to nedalo, popřemýšlela jsem a došlo mi, že Jiřík bude mít v dubnu svátek. A Nelince musím samozřejmě také pořídit něco malého, aby nebyla smutná, že nemá žádný dáreček. Takže se nakonec obě knížky budou hodit. Jižánci jsou však určení nejen dětem, ale i dospělým a tak si nejsem tak úplně jistá, jestli je to vlastně dárek víc pro Jiříka, nebo pro mě. :D



Hanka Šormová - Hravá cesta po střední Evropě


Hanka jako digitální nomádka a milovnice cestování vytvořila a vytváří pro děti knížky a hry plné napínavéhgo dobrodružství i poučení. Tato knížka je provede po střední Evropě a ukáže dětem plno zajímavých věcí a to i teď, když to cestování není úplně tak jednoduché...
Knížka je doprovázená nádhernými ilustracemi od Terezy Kepákové. Hlavními hrdiny jsou lvíček Tuláček a dívka Haneke, ale víc vám o ní zatím neřeknu. Recenze bude, až knížku s dětma přečteme. :)





Jižánci
Daniela Jílková - Barbora Maxová - Helena Polívková



Jižánci je knížka, která pomáhá dětem i dospělým zvládat emoce. Jméno Jižánci je odvozeno od metody JIH, která je při těchto pohádkách a cvičeních použitá. Více vám teď o ní nepovím, ale až knížku pročtu a dozvím se víc, rozepíšu se asi o ní - spíše na svém druhém webu eMateřství.cz. 
V knize najdete vysvětlení metody, léčivé pohádky, které pomohou uvědomit si své emoce a lépe je zvládat, ale i omalovánky a různá cvičení, která můžete se svými dětmi dělat a pomoci jim tak lépe pochopit sami sebe. 









Obě knížky najdete na stránkách e-shopu Takaro. :)

Komentáře

  1. Hravá cesta má moc hezké ilustrace. U Jižánků jsem zvědavá na tvé hodnocení

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)