Pojďte na návštěvu: Naše ložnice a krásné nové povlečení


Jestli na něčem ujíždím, kromě knih, bot a parfémů, jsou to záclony a povlečení. A jelikož vás zvu do své ložnice, kde máme jen střešní okno, je jasné, čím se chci pochlubit. :) Ano,  je to nové povlečení, ze kterého mám velikou radost. :)

Tak pojďte dál...


Naše ložnice

Miluji tu možnost, neustále zvelebovat náš dům. Sice mě štve, že je to stará stavba, která by potřebovala spoustu tisíc, ne-li milionů, aby vypadala tak, jak bych si přála. To ale najednou není možné. A tak opravujeme postupně a já si dělám radost alespoň drobnostmi. 

Ložnici jsme původně měli ve velké místnosti v patře, kde také zůstala velká skříň. Ta se do současné ložnice nevejde. Ovšem mnohem lepší jsou zkosené stropy a dřevěné trámy. Ta atmosféra je mnohem útulnější. Hlavně večer. Je tam samozřejmě i plno věcí, které mě štvou. Střešní okno, které nám asi za chvíli vypadne na hlavu (ale v létě naštěstí budeme dělat nové), nebo ošklivé dveře na půdu, se kterými musím něco vymyslet. 




Nové povlečení

Nové povlečení jsem tentokrát nekupovala, ale dostala jej v rámci spolupráce. Vybrat jsem si mohla na webových stránkách www.zdenekstanek.cz, což je český výrobce povlečení. Žádná Čína, ale poctivé české ručičky... Měla jsem hned několik favoritů, protože všechna povlečení jsou krásná a opravdu kvalitní. Jedná se o rodinnou firmu, která nabízí ručně šité výrobky z vynikajícího materiálu. Navíc za příjemnou cenu. 

Jak vidíte, zvolila jsem bílé bavlněné povlečení s dekorem květů ve fialové, růžové a šedé barvě. Na dotek je velmi příjemné, i když teď v zimě trochu chladivé, což je ale u bavlny normální. Gramáž je poměrně vysoká, ale pokud bych chtěla do povlečení dát jednu z mých peřin, která je sytě modrá s puntíky, v těch bílých místech by prosvítala. Přehodila jsem si tedy peřiny za čistě bílé a vše je v pořádku. 

Povlečení jsem už vyprala i usušila - v sušičce. Tvar drží skvěle, nesrazilo se, nepuckatí, stálost barev se zdá také perfektní, i když po prvním vyprání to ještě moc nepoznám. Každopádně nepouští barvu jako jiné cíchy. Jediné, co je trošku problém, je muchlání. Bavlněné povlečení se logicky v pračce pomačká, ale někdy se srovná v sušičce. Tohle se tedy v sušičce moc nenarovnalo. Budu ho muset žehlit. Nu, teď už ho mám povlečené, tak to přežijeme, a vy mi to na fotkách snad odpustíte. :) Příště ale budu muset zjistit, kam jsem schovala žehličku. Vůbec ji totiž nepoužívám...

Kvůli sušičce jsem také zvolila bavlněné povlečení se zapínáním na zip. Jednak je to rychlejší při převlékání, a jednak mi pak v pračce a v sušičce nevleze ostatní prádlo do jedné cíchy. Je to tedy praktické. I když totiž zapnete povlečení na knoflíky, nějaké to drobnější prádlo se tam ocitne, pokud se připlete do pračky. 

Záhada ztracených ponožek často končí v povlečení... :)




Nezapomenout na froté prostěradlo!

K vybranému povlečení jsem rovnou objednala i froté napínací prostěradlo fialkové barvy a vysoké gramáže, aby mi to pěkně ladilo. Prostěradlo je vynikající. Dobře se navléká, a na matracích drží jak má. 


Pokud byste se rádi podívali, jaké povlečení má Zdeněk Staněk v nabídce, mrkněte zde. Já moc děkuji za spolupráci a přeji hodně spokojených zákazníků. 

A ještě mám ve spolupráci s panem Staňkem SLEVU 10 %. :)

Pokud zadáte při objednávce na webu ZdeněkStanek.cz kód "blaznivamama", odečte se vám sleva 10 %. 



Komentáře

  1. Moc pěkné povlečení. Hned jsem se podívala a určitě bych si vybrala.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné povlečení jsi si vybrala.Fialkovou barvu mám ráda.Já budu teď shánět povlečení do zelena,kvůli lapači snů v zeleném.Podívám se na ty stránky.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  3. Já nedávno koupila povlečení na Scanqultu. Kupovali jsme tam prodloužené deky (manžel na pohodlné spaní potřebuje 220 cm délku, mně by tedy stačilo klasické, ale přišlo by mi divné, mít každou deku jinou) a tak tam kupujeme i to prodloužené povlečení. Prostěradla mám raději žerzejová, přijdou mi příjemnější...
    Ať se ti dobře v novém povlečení spí

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Sabi,
    vybrala jsi moc pěkné povlečení, také se mi líbí. Já jsem nějaká starší vyřadila a ráda bych si pořídila nové, ideálně v zelené nebo šedé, aby se mi hodilo do ložnice. Na stránky se mrknu, třeba tam něco objevím. Nakupovat budu ale až další měsíc, teď jsem si pořídila nový mobil, tak abych zase tolik neutrácela... Měj se krásně!
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Sabi, krásné povlečení, to nám přinesl Ježíšek takové šedé plyšové a doteď jsme tam jiný nedali, asi už na zimu jiný než dvě plyšový co máme střídat nebudu :-D
    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
  6. Hezké povlečení. Musím se na ty stránky podívat. Takže díky za tip.
    Pěkné dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)