Nová nálož knih z nakladatelství Kazda

 

Ehm... co kdybych náhodou neměla co číst, že jo... :) Pravdou je, že knížek tady mám stále dost a dost. Jenže - knih nikdy není dost! A tak jsem zase po nějaké době mrkla na nakladatelství Kazda. Já tedy jejich produkci sleduji pravidelně, ale objednávku vždy udělám jednou za čas, protože úplně zbožňuji ten nadupaný balík plný nádherných publikací. V Kazdě prostě dělají knihy s láskou a je to na nich sakra znát. Takže... co že to dorazilo? 


Kamarádi z medového lesa - Všichni za jednoho, tohle už je třetí knížka do série. Doporučuji začít tou první, ať víte, jak to všechno začalo. Je to samozřejmě dětská knížka, je o čtyřech zvířecích kamarádech - mývalce, lišákovi, srnečkovi a prasátku. Je vhodná pro děti od první třídy, protože má krásně velká písmenka a jednoduchý, leč dobrodružný příběh, který zvládnou i novopečení čtenáři, ale my si tyto knížky čteme s mými dětmi a milujeme je. 


Kde si Píťa zchladí tlapky? je překrásné leporelo z pera autora, který je pro mě takový lesní guru. Zrovna dnes jedeme s dětmi k babičce a budeme po cestě poslouchat audioknihu podle jeho knihy. Máme hned dvě - Víš, kde bydlí zvířata? a Slyšíš, jak mluví stromy? Já už "stromy" kdysi poslouchala a jsou nádherně namluveny Martinem Preissem a dětmi. Boží - doporučujeme. My jsme audioknížky dostali od kamarádky pod stromeček. :)

Ale k Píťovi... tohle je kouzelné leporelo, kde se děti v krátkých textech dozví, jak se ochlazují v parném létě zvířátka v lese. Je nádherně ilustrované a vhodné pro děti od dvou let. I když mám děti starší, nesmělo nám chybět, protože má taková ta odkrývající políčka a to moje děti neskutečně baví prohlížet. Nejlépe pořád dokola. Těším se, až se do ní u babičky pustíme. :)

Mimochodem - všechny recenze na dětské knížky budu nově přidávat na web eMateřství, takže kdo se budete chtít inspirovat na knížky pro děti, koukejte tam. :)


A teď zase něco pro maminku... :)

Konec plýtvání jídlem je další povedená publikace z edice Smarticular, tedy je plná zajímavých tipů i receptů podle webu Smarticular zaměřeného na udržitelné hospodaření. Najdete tady nejen zmíněné recepty, ale hlavně plno informací o plýtvání jídlem, o tom, jak dlouho jídlo vydrží po expirační době atd. Takové ty tipy, co naše babičky dělaly automaticky a my, zahrnutí hojností, jsme vše zapomněli. 


Pobřežní cesta je román. Kazda jich moc nevydává, ale když už nějaký vydají, rozhodně to stojí za to a není to jen tak nějaká beletrie, ale má nějakou přidanou hodnotu. Nebudu o této knize více prozrazovat. Pokud chcete vědět o čem je, mrkněte na anotaci na stránkách nakladatelství. A nechte se překvapit recenzí. :)



Divočina v zahradě se sice tváří jako román, ale není to román. Je však plná hustě popsaných stránek o tom, proč je dobré mít v zahradě divočinu místo takových těch upravených metrem naměřených záhonků apod. Tuhle knížku jsem dostala navíc jako překvapení, takže vlastně ani nevím, co přesně mě v ní čeká. Možná, že vám ji dám i do soutěže. Chtěli byste si o ni zasoutěžit? :)


A poslední kousek je opět leporelo pro děti - Jak zvířátka chodí spát? Je rozměrově o něco menší než Píťa, a je plné kouzelných obrázků spících zvířátek doplněných krátkými textíky. Nádherný kousek a zároveň ideální knížka, když chcete číst před spaním svým nejmenším. Pohled na spící zvířátka dodá pocit klidu a bezpečí a pomůže usnout i vašim děťátkům. Tedy v případě, že máte nehyperaktivní děti, jako já. Už jsme jednu podobnou knížku měli, resp. máme, a moje děti tedy moc neuspávala. To ale nemění nic na tom, jak skvostné je toto malé leporelo. :)


Pěkná hromádka, že? :) A to ještě dvě knížky z Kazdy dorazí. Ty se zatoulaly kdesi ve skladu. :)

A teď taková technická... Jelikož časově nezvládám udržovat dva blogy (Bláznivou mámu a Knižní kavárnu), chtěli byste, abych knižní recenze nově publikovala na tomto blogu? Nebo by vám tady spíše překážely? (Tedy s vyjímkou těch dětských. Ty, jak jsem psala výše, budou na eMateřství.)

Mějte se krásně a dejte mi vědět, které knížky byste si také rádi přečetli a jestli byste chtěli knižní recenze tady, na Bláznivé mámě. :)

Mimochodem - všechny knížky z dnešního článku seženete na stránkách nakladatelství Kazda, kterému - a také milé Marušce Palenčárové, která mi vše posílá - moc děkuji!

Vaše Sabi




Komentáře

  1. Krásne knihy a rozhodne som za recenzie kníh :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se líbí knížky pro děti a jako dítěti by se mi také líbily. Sice děti nemám, ale mám k nim určitou lásku, už jen dle vzhledu :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  3. Pobřežní cestu si chci časem přečíst. Překládala ji moje známá a hodně ji doporučovala.

    OdpovědětVymazat
  4. Sabi, taky jsem tam už pár knih nakoupila pro vnoučata. Já jsem pro recenze. Měj pěkný víkend.

    OdpovědětVymazat
  5. Ty knihy vypadají krásně, hlavně ty obálky jsou moc povedené.

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám ráda blogy kde jsou různé články. Takže hlasuji pro knihy i vše ostatní tady :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)