KetoMix na vlastní kůži – Děkuji, už nikdy víc!



Nedávno jsem psala článek o tom, jak jsem si objednala jídlo z KetoMix. Slibovala jsem si od toho poměrně hodně. Nešlo mi až tak o snížení hmotnosti – i když pokud by se to podařilo, nezlobila bych se. Chtěla jsem hlavně, aby mi splasklo bříško, které prostě mám a nejde mi se ho zbavit, a také jsem chtěla větší disciplínu v tom, co jím – tedy více zeleniny a popř. ovoce. Protože co mám děti, sebe odbývám a vitamíny tlačím do dětí. Jak to dopadlo?

Koktejly KetoMix

Objednala jsem si proteinový koktejl KetoMix a k němu dvě příchutě – čokoládovou a pistáciovou. Už jsem měla kdysi proteinové nápoje z tianDe, takže mám srovnání. Všechny chutnaly dost uměle, od obou značek. Ovšem ty z tianDe byly chuťově o dost lepší. Tohle bylo opravdu buď nijaké, nebo moc sladké, podle toho, kolik příchutě jsem nabrala na lžičku. V každém případě se ale čokoláda i pistácie daly vypít a koktejly byly chuťově to nejlepší z celého balíčku.

Hodnocení: 3/5




Sýrová omeleta KetoMix

Sýrová omeleta se dělala poměrně rychle, nepřipalovala se a chuťově nebyla špatná, jen bylo potřeba ji přisolit, nebo si k ní dodělat ochucenou zeleninovou směs. Všechno jídlo s proteinem bylo prostě hrozně nasládlé. Jenže když jíte třetí a další den pořád jednu a tu samou omeletu… Navíc nastaly jiné problémy, které zmíním níže.

Hodnocení: 2/5



Proteinová polévka se zeleninovou příchutí KetoMix

Tak tohle byl, vážení, docela hnus. Polévka byla spíš jako řídká kaše, sladká, hnusná i po dosolení, ani přidání různé zeleniny nepomáhalo, prostě nedobrá. Dalo se to sice sníst, ale bylo to zkrátka divné. A hlavně to bylo hlavní jídlo, které mi vůbec nedělalo dobře.

Hodnocení: 1/5

Zažívací problémy a nevolnost z KetoMix

Ano, až tak to bylo. Těšila jsem se, jak mi bude lehce a fajn po zdravé stravě, ovšem mému tělu se přechod do stavu ketózy – tedy přechod do stavu, kdy se měly začít spalovat tuky, prostě nelíbilo. Cítila jsem se nafouklá, dělalo se mi mdlo, měla jsem chvilkami až závratě. Připadala jsem si jako v první trimestru těhotenství, jen tak desetkrát hůř. Věděla jsem, že ten přechod nemusí být vždy úplně jednoduchý a nějaké problémy nastat mohou, ale tohle bylo vážně moc – a hlavně zbytečné.

Po konzultaci s poradkyní KetoMix jsem si měla koupit v lékárně léky na nevolnost. A v tu chvíli jsem si řekla – dost. Já to nechtěla proto, abych výrazně zhubla, ale proto, že jsem chtěla jíst a žít zdravěji. A cpát se léky proto, že jím něco, z čeho mi není dobře, to mi jako zdravá strava fakt nepřijde. Takže?

Takže jsem to po pěti dnech zabalila. Tedy KetoMix pytlíky. Zeleninu a lehčí – zdravější stravu jím stále. Ale v určitých mezích. Třeba v sobotu jsme si s mužem po dlouhé době udělali vinnou klobásu. On k ní měl hranolky, já brokolici a celer na páře. Parní hrnec u nás opět jede na plné obrátky. :) Fakt věc k nezaplacení. Jen maso z něj chutná jako bláto. Ale zeleninku dělá luxusní. :)



A co vy? Zkoušeli jste někdy podobnou „dietu“? Chutnala vám? A dělala vám dobře, nebo vám bylo zle, jako mně?

Vaše Sabi


Komentáře

  1. Ahoj Sabi,
    já vím, že jsem ten poslední člověk, který by tu měl hovořit o nějaké dietě, ale myslím si, že jsou to všechno jen vyhozené peníze a způsob, jak z lidí tahat další a další peníze. Vůbec se nejedná o čerstvá jídla (viz třeba ta omeleta), takže složení musí být taky opravdu úžasné. Řekla bych, když si uděláš něco sama, tak ti to o moc víc času nezabere a bude to mnohem lepší. Řekla bych, že třeba ta klobása se sálátem je mnohem lepší varianta. Rozhodně to vypadá chutněji. Já jsem docela veliký kritik všech prefabrikátů v kuchyni, myslím si, že udělat si doma něco vlastního čerstvého není nic komplikovaného a nakonec to vyjde mnohem levněji. Vím, že máš tendenci se šidit, protože děti jedí v jídelně a manžel taky, ale nedělej to. Já jsem se teď na distanční výuce musela naučit trochu jinak plánovat jídlo, protože učím skoro pořád do dvou nebo do půl třetí a až jdu vařit. Většinou si naplánuji jídelníček na celý týden, aby se mi tam střídalo maso i přílohy. Taky vařím třeba na dva dny, např. rizoto, nebo třeba jen maso a pak k němu udělám různé přílohy (brambor, rýži, pitu se salátem, těstoviny). Hodně jídlo plánuji podle toho, co je zrovna v akci u nás v Bille, kam chodím nejvíce nakupovat. Klidně ti můžu poslat nějaké tipy na rychlé, dobré a zdravé recepty. Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Nkdy jsem podobným dietám nepodlehla. Myslím, že jde upravit si jídelníček tak, aby nebyl kalorický a hlavně aby byl chutný. Já osobně bych nemohla být bez chleba. Bez bílého pečiva klidně. Nemusím sníst,, půl bochníku", stačí mi plátek a jsem spokojená. Takže ani dieta bez pečiva by pro mne nebyla :-).
    Hezký den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem od nich pár produktů měla, ale fakt jen pár na ochutnání. Nejedla jsem je pravidelně takže jsem byla v pohodě.
    Máš pravdu, jíst zdravě a k tomu zobkat léky na nevolnost je blbost :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Něco jsem o této dietě četla.Ale i když jsem potřebovala něco zhubnout,tak jsem jedla méně a hlavně ne sladké.Jsem štíhlá,mám malý zadek,štíhlé nohy,ale po mamince se mi všechno ukládá na břiše.Teď tam mám dvě kila a musím je dát dolů,nevypadá to pěkně.
    Hezké dny

    OdpovědětVymazat
  5. No, takže už vím, že jsem ušetřila a do této stravy fakt nepůjdu.
    Ale zeť začal teď jíst podle knížky 29 dní od Břicháče Toma, tak jsem zvědavá na výsledek.

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem různé komerční dietní programy taky nezkoušela - nějak to ve mně nebudí důvěru. Možná jde sem tam využít něco jako nouzovou variantu, ale na pravidlné jídlo to podle mne není. Navíc je to podle mne předražené.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Sabi. Četu vás web pravidelně, a tak vím, co jste chtěla zkusit. Nikdy bych vám to nevymlouvala, vlastní zkušenost je ta nejlepší. Můj šéf se pár let takto stravoval a i pár kilo zhubl. Teď už se stravuje se normálně. Zdravotní problémy jsou velké, nabral hodně a na hnusných místech, takže buď bude břich vozit na trakaři, anebo se převrátí. Myslím si, že si ke zdraví nepomohl, protože vyjít i pár schodů nebo se zvednout ze židle je nadlidská námaha. Já bych toto nikdy nepodstoupila, zdraví mám jaké mám a nepotřebuji si ho huntovat nezdravým jídlem za těžké peníze. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
  8. Sabi, já jsem nikdy nezkoušela žádnou dietu, ale i tak se přiznám, že tvoje recenze mě nepřekvapila. Fotky jídel jsou sice lákavé, ale je mi jasné, že v reálu je vše jinak. Navíc jsem už ve věku, kdy chci jíst, co mi chutná a přináší mi radost. Díky za upřímnou recenzi. Měj pohodový den proložený jídlem, které chutná.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, já bych nějaké to kilo dolů dát potřebovala, ale když to tu čtu, touhle cestou bych nešla. Nejsi první, kdo tohle píše, už jsem četla mnohokrát i o větším nabírání po vysazení diety. A co si budeme povídat, takhle se člověk nemůže stravovat do konce života.
    Sabi, díky za recenzi s osobní zkušeností.
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
  10. Krásný den všem - strašně moc děkuji za všechny komentáře. Z časových důvodů nemohu odpovědět tentokrát každému zvlášť, ale moc si vás všech vážím. Jak je vidět, i chybami se člověk učí. Inu vím, že touto cestou se již nikdy nevydám a jsem jen ráda, že jsem semohla o tuto zkušenost s vámi všemi podělit - aspoň víte předem, do čeho případně jdete. :) I když je pravda, že každý z nás to má jinak...

    OdpovědětVymazat
  11. Podobnou dietu jsem nezkoušela a ani bych ji výhradně držet nechtěla, ale některé produkty od Keto diety se mi líbí. Mám ráda proteinové palačinky od Nutrnedu a jsem zvyklá, že si je dochucuji nějakým způsobem... a byla bych zvědavá i na ty od Ketodiet, to stejné na omeletu a nebo by mě lákaly těstoviny. Ale polívku bych si asi neriskla, nápoje těžko říct... Ale ty zažívací problémy tedy jsou nic moc. Také mi to nepřipadá dobré.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  12. Já jsem pro jíst vše, ale rozumně a s mírou. Dietu bych nevydržela držet a za tyto produkty by mi asi ani moje střeva nepoděkovala. Ale docela mě láká zkusit někdy nějaký proteinový nápoj, kterým se dá nahradit třeba jedno jídlo denně. Tak třeba někdy .)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)