Díky Bonami jsem doplnila sortiment v kuchyni

 

Kdo by neznal e-shop Bonami.cz, na kterém najdete plno vychytávek do domácnosti, od bytových doplňků přes nádobí až po dekorace a svíčky? Myslím, že Bonami známe všichni. Já samozřejmě také. A proto jsem měla ohromnou radost, když mě oslovili se spoluprácí. :) 
Co jsem si vybrala?

Už hrozně dlouho u nich pokukuji po různých servisech, talířích a miskách. Zejména ty kameninové mi učarovaly. Porcelán nebo levnou keramiku dnes seženete všude, ale vkusnou kameninu která ozvláštní váš jídelní stůl, s tou už je to náročnější. No a na Bonami mají výběr opravdu velký. Takže jsem vybírala fakt několik večerů, než jsem se rozhodla. 

Brandani Serendipity

Naprosto mě okouzlila kamenina značky Brandani a jejich kolekce Serendipity. Vybrala jsem si dvě jejich misky na polévku, nebo chcete-li kameninové talíře na polévku. Ve skutečnosti je to něco mezi miskou a talířem - na misku moc mělké a na klasický talíř na polévku zase moc hluboké. Já jsem jej samozřejmě nechtěla jen na polévku. Úplně v tom vidím ty luxusně naaražované těstoviny a sbíhají se mi sliny. :)

Polévkové talíře Brandani jsou pevné (ovšem nikoli nerozbitné, přece jen je to kamenina a ne plast) do ruky jsou překvapivě lehké a na omak jsou určitě drsnější než porcelán nebo běžná keramika. Barva glazury a pod ní prosvítající hlína působí nedbale a přitom krásně. 



Šálky Brandani Burlesque

Jako další jsem vybrala sadu dvou šálků s podšálky - opět značky Brandani, tentokrát sérii Burlesque. Tato sada už je o poznání jemnější. Aby také ne. Nejde už o kameninu, nýbrž o jemný a kvalitní porcelán. Hrnečky mají jemný dekor tvořený pouze reliéfem. Barevně nejsou nijak zdobené. Mně se na nich líbila právě ta čisťoučká bílá ve spojení s jemným reliéfem. 
Ke dvěma šálkům patří samozřejmě i podšálky. Dohromady je celá sada moc krásná a pěkně balená, a myslím, že by to mohl být i vhodný dárek pro dva - třeba když jdete někomu na svatbu, kdo už všechno má a nevíte, co vybrat. 
Dvěma šálky na čaj či kávu jistě neurazíte










Na Bonami jsem si kromě talířů a šálků objednala i svíčky. Ty však naskladní až později, takže se na ně budu těšit někdy koncem března, začátkem dubna. Šálky už ale používám - hned jsem je musela vyzkoušet a udělat si do jednoho čaj. Ostatně, článek o čajích vám už také chystám. No a z kameninového talíře Brandini Serendipiti jsem hned první den zkusila obědvat. :)

Jak se vám líbí můj výběr? Nakupujete také na Bonami
Pokud byste si chtěli prohlédnout jejich sortiment, můžete zde

Vaše Sabina :)



Komentáře

  1. Sabi,
    dobre si vybrala, krásne kúsky a veľmi sú šik. Mám rada najmä biely porcelán a v poslednej dobe aj biely nábytok a steny :-)
    Pekný víkend,
    A.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Sabi,
    moc se mi líbí, co sis vybrala, hlavně ty misky. Já mám pro různé misky a mističky slabost, teď jsem šla nedávno do Pepca a zase jsem dvě misky a dva talířky odnesla:-) Na Bonami jsem kupovala mamce k Vánocům stojan na vína a pro sebe takový malý botník, ten tedy moc kvalitní není. Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Před cca 5 lety jsem v rodině vyhlásila, že kdo mi dá jako dárek hrnek, toho škrtám ze závěti :-)) Měla jsem jich tolik, že nebyly kam dávat.
    Nicméně v současné době uvažuji, že tu změť různorodých vyměním za pár krásných. A ty co sis pořídila krásné jsou.

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem na Bonami nakupovala před Vánoci. Kromě svíček a vánočních světýlek i dekoračního ptáčka. Ostatně - měla jsem článek na blogu...
    Já se přiznám, že mám z praktických důvodu preferuji spíš porcelán nebo sklo než keramiku a kameninu, ale i tak se mi tvůj výběr líbí. Já si teď pořídila z věrnostního programu Billy dva tyrkysové talířky a podle výrazu mého muže se obávám, že mi další kousky do kuchyně neprojdou. I když stejně jako Siraelxy bych možná mohla sadu hrnků "každá ves, jiný pes" vyhodit a pořídit si nějakou stejnorodou. Ale zase kdyzž dělám čajovou "párty", tak se kamarádům aspoň ty hrnky nepletou ;-).
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
  5. Na Bonami jsem ještě nic nenakoupila, ale hrozně moc se mi líbí talíře. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)