Zimní radovánky a první letošní sněhulák

Krásný den!

Máte rádi zimu a sníh? Já vůbec. Zimu raději "přetrpím" pěkně v teplíčku, doma, s knížkou, teplým čajem, pod dekou a se zapálenou svíčkou. Jenže když máte děti, tak to nejde tak snadno. A tak bobuju, stavím sněhuláky a trávím s nimi čas venku, protože chci, aby byly na čerstvém vzduchu a zdraví. 

A jak jsme si užívali první den sněhové nadílky, kromě toho, že jsem ráno sníh proklínala, když jsem čistila auto, snažila se tím projet ke školce a zpět a pak jsem poctivě šornovala sníh na dvoře a před barákem? 

Postavili jsme prvního letošního sněhuláka. Olaf to sice není, ale na to, jak hrozně mě bolela záda (Teď se zády dost bojuju. Pravidelná denní jóga dělá divy, ale ta Vánoční absence cvičení mi dala zabrat.), když jsem se k němu ohýbala, je to docela frajer. :D




Jiřík se ve sněhu nejraději válí a dělá andělíčky. :)






Všude bílo. Taková "Ladovská zima", ale mně to přijde smutné. Je v tom málo barev, žádná zelená...



Děti bobovaly na našem kopečku od garáže na dvorek. Nemůžu sice vyjet autem - protože sníh, ale odklidit ho nesmím. Neměly by na čem bobovat. :D



Jo a Lordík je hambář! 

Sníh úplně zbožňuje, strašně rád se v něm válí a ryje čumákem. Jenže on otravoval včera o půlnoci, tak jsem ho teda pustila ven, že se vyčurá a přijde. A nakonec jsem ho naháněla v pantoflích, pyžamu a županu, do půli lýtek ve sněhu. (Chápete, že ty pantofle mi byly absolutně k ničemu a mohla jsem jít rovnou bosa?) A milospán se rochnil v tom hlubokém sněhu až nahoře na zahradě. A jelikož je skoro hluchej, musela jsem až k němu. :P Asi usoudil, že když je těď moderní otužování, měla bych také začít. :D


Mějte krásný leden!

Vaše Sabi :)

Komentáře

  1. Sabi, máme podobnou nadílku, jen toho sněhuláka nemá kdo postavit. Je vidět, jak si sníh děti užívají a nejen děti. Jo, je to krásná podívaná a k zimě sníh patří, tolik už ho dlouho nebylo. :o)
    Tak si užívejte zimní radovánky a mějte se moc fajn. D.

    OdpovědětVymazat
  2. Sabi,
    v dobrom vám zaávidím ten sneh, my nič...
    Tak si ho užite. A snehuliak sa vám vydaril na jednotku :-)
    Ale aspoň niekto si ten sneh patrične užil v noci, si ma pobavila, tá predstava... Lordík je zlatý a poškrabkaj ho za mňa :-)
    Pekné dni, pá

    OdpovědětVymazat
  3. Sabi, vy máte sněhu! U nás teda vůbec nic. Zimu taky nemusím, ale když už, tak se sněhem. Krásně upraví krajinu, no letos si evidentně neužiju ani bílou zahradu. A honění mazlíčka po zahradě taky znám, mě jsi pobavila, i když pro tebe to určitě zábavné nebylo. Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
  4. Ó, jseš můj člověk! Já, letní živočich zimu nesnáším, vždycky jsem říkala, že bych chtěla zimu prožívat jako medvěd. Na podzim zalézt do pelechu a vzbudit se na jaře. Navíc by to mělo i vedlejší efekt toho, že by se člověk stejně jak ten medvěd vzbudil na novou sezónu výrazně štíhlejší :D :D No a taky nám nachumelilo, jen tedy místo dvora musím udělat ve sněhu cestičky psům, chodí mi domu plní sněhových bambulí, dandíci na to děsně trpěj jak mají ty hedvábný chlupy na bříškách a nohou...

    OdpovědětVymazat
  5. V Praze je sněhu méně, ale i tak všude spousta sáňkujících a bobujících dětí. A taky sněhuláci.
    Bílá zima mi nevadí, ale v Praze to skoro vždycky po pár dnech skončí černou břečkou... Která už se mi samozřejmě nelíbí.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)