Kde se vyplatí nakupovat on-line – Mnou prověřené e-shopy a jak na nich ušetřit

Zdroj obrázku: Pixabay.com 

I když jsem byla dříve zvyklá nakupovat hodně na internetu, protože to courání po obchodech, a hlavně davy lidí nesnáším, nyní díky Covidu nakupuji on-line mnohem častěji a mnohem více věcí, než bych kupovala jindy. Za poslední rok jsem otestovala řadu e-shopů, na některých se mi nakupovalo skvěle, na jiných nic moc. Také jsem přišla na to, jak nákupy na internetu co nejvíce ušetřit. A tak jsem si řekla, že bych se mohla s vámi o tyto zkušenosti podělit.

Kosmetika a drogerie

Nákupy kosmetiky a drogerie po internetu pro mě velkou novinkou nejsou. To už jsem dělala dávno před tím. Hodně jsem si zvykla nakupovat v DMku, a nově jsem objednávala už i v Tetě

Prací prášky, aviváže a další drogerii do domácnosti jsem dříve nakupovala – kromě zmíněných drogerek na Ageo.cz - odkaz ZDE. Nedávno jsem ale objevila e-shop Drogerie-domů, kde se dají sehnat i prací a čistící prostředky z dovozu – z Německa, Itálie atd. A co si budeme povídat – už jste zkusili srovnat prací prášek z Německa a ten kupovaný tady v Čechách? Od stejné značky? Pak asi víte, že i když je to pěkně nefér, tak rozdíl je znát. A když vám takový kvalitní prášek z Německa dovezou až pod nos, a ještě na tom ušetříte? No nekupte to, že jo. :D

Mrknout na e-shop se můžete ZDE. A mimochodem, když nakoupíte u některých e-shopů přes mé odkazy, podpoříte mě malou částkou v tvorbě blogu, nebo přispějete naší Nelince na výtvarku. :)

Oblečení pro mě i děti

Oblečení jsem dřív nejvíc nakupovala hlavně v Kiku, Pepcu a Lidlu. Když je teď zavřeno, objednávám čas od času právě na Lidl-shopu. Zboží je tam levné a kvalita je poměrně dobrá. Problém je, že tam teď asi nakupuje každý a když už něco chci, většinou je to zcela vyprodané, nebo nemají požadovanou velikost. A tak jsem nucena hledat alternativy.

Oblečení pro sebe moc neobjednávám, nebo jsem zatím nic nepotřebovala. Až to nastane, objednám asi na Bonprixu, kde už jsem objednávala dřív a jsem s ním spokojená. Spodní prádlo jsem zkusila na Trenýrkárně – odkaz ZDE, a před Vánoci i v Dedoles. Obojí se mi osvědčilo, nákup byl v naprosté pohodě, rychlé dodání, a ještě jsem dostala řadu poukázek na další nákupy, nebo do e-shopů. Což bylo fakt fajn.

Oblečení pro děti jsem dřív objednávala na Mimulo, kde mají krásné a kvalitní věci pro děti. Ovšem tak do velikosti 110, což už pro nás není aktuální. Nově využívám e-shop Pidilidi – odkaz ZDE, se kterým jsem opravdu maximálně spokojená. Nejen s rychlostí a celkově komunikací e-shopu, ale především s výbornou kvalitou jejich zboží. Už jsme od nich měli kombinézy, oteplováky, svetry, obuv a všechno je opravdu ve špičkové kvalitě, která vydrží i časté praní.  

Hračky, knížky a umělecké potřeby

Hračky, knížky a umělecké potřeby objednávám asi nejvíc. Zajímavé, že? :D Hračky teď hlavně v e-shopu Agátin svět, který jsem objevila asi před půl rokem a úplně jsem se do jejich zboží zamilovala. Najdete tam hračky i hry, tvoření a spoustu dalších věcí jak klasických, tak hlavně vzdělávacích a Montessori, což jako maminka opravdu oceňuji. Odkaz na e-shop ZDE.

Knížky teď nejvíce objednávám na e-shopu Dobré knihy, kde mají nízké ceny, zajímavé akční nabídky a hlavně – posílají rychle. Dřív jsem hodně objednávala na Megaknihách, jenže jsem na každou zásilku čekala nekonečně dlouhou dobu, což mě přestalo bavit. Odkaz na Dobré knihy je ZDE.

Umělecké potřeby objednávám nejčastěji a nejraději na Malířském plátně, jejichž newslettery mě doslova ničí. Pokaždé, když něco pošlou, tak nad tím slintám a nutně to potřebuji. Naštěstí se dokážu udržet – zatím. :D Každopádně mají plno kvalitního zboží a vyberete si tam jak umělecké potřeby, tak potřeby třeba na tvoření s dětmi.

Krmivo pro pejsky

No a poslední, co bych chtěla zmínit, je nákup granulí pro pejsky. My krmíme granulemi a vařeným masem pro psy, což jsme dosud kupovali u nás ve městě v prodejně krmiv. Jenže granule, mám pocit, že šly s kvalitou dolů, a protože jsem objevila e-shop Krmeni.cz, kde mají spoustu kvalitních granulí za příjemné ceny, objednávám nyní granule a pamlsky právě tam. Jediná nevýhoda je, že na balík čekáte třeba 5 dní. Občas jsou ale i rychlejší. :) Odkaz ZDE.

Zdroj obrázku: Pixabay.com


Jak šetřím nakupováním na internetu

A jak nákupy na internetu šetřím? Hned několika způsoby. Jak už jsem zmínila, e-shopy často posílají jako poděkování poukázky na slevy na další nákup. Pokud nakupujete pravidelně, nebo chystáte další nákup, pak je super to využít. Hodně e-shopů nabízí slevu 100 Kč na první nákup, nebo za odběr newsletteru apod. I to využívám. Jejich zprávy mi pak v g-mailu padají do oddělené přihrádky, takže mi nijak nepřekáží a já si čas od času pročtu, co mě zajímá a třeba i využiju.

No a jak už jsem párkrát v článcích zmínila, využívám i možnost zpětného vrácení části peněz pomocí Plné peněženky. Tam se zaregistrujete zcela zdarma, dostanete navíc jako bonus 60 Kč do odměn a za pak dostáváte penízky pět za každý nákup v e-shopu, který s nimi spolupracuje. Díky speciální liště, kterou si můžete za další odměnu stáhnout do počítače, nemusíte sami nic hlídat. Když najedete na e-shop, který s nimi spolupracuje, vyskočí vám dole upozornění. Tak vám žádná sleva neunikne. Já třeba měsíčně ušetřím kolem 200.- tak si spočítejte, kolik to hodí za rok. A to už se vyplatí, ne, :)

Pokud ještě Plnou peněženku nemáte, zaregistrovat se do ní můžete TADY.

A s jakými e-shopy máte dobrou zkušenost vy? Nakupujete rádi on-line, nebo si raději vše v obchodě prohlédnete a „osaháte“?

Vaše Sabi

Komentáře

  1. Moc díky za super informace , určitě je využiju ! Šá

    OdpovědětVymazat
  2. Já si raději všechno osahám. Navíc nejsem přes den doma, z práce se vracím občas pozdě, takže je pro mne vyzvedávání někde na poště nebo v zásilkovně trochu komplikace. Až současná doba, kdy je kvůli koronaviru kde co zavřené, tak občas na e-shopu něco nakoupím. A taky jsem doma na HO, takže přebírání zásilek je jednodušší. Ale myslím, že s normalizací situace se zas vrátím do kamenných obchodů. Plnou peněženku používám taky - za asi třičtvrtě roku jsem ušetřila tak pětistovku :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já třeba drogerii přes net kupovat nemůžu, musím si všechno pěkně očuchat, prohlédnout. Oblečení si už vůbec netroufám, s mou postavou je problém něco sehnat, Velikost XXL už je zřejmě něco zakázaného. To samé boty, dvakrát jsem i přes důkladné poměření pohořela, navíc velikost 41 je pro mnoho výrobců taky zakázané slovo kterému je třeba se vyhnout. Takže jediné co kupuji jsou kytky, zvěři krmení a občas nějakou věc domů, jako třeba pračku apod.

    OdpovědětVymazat
  4. Do konce předloňského roku jsem na internetu nakupoval úplně všechno od elektroniky, přes drogerii až k potravinám. Hlavní důvody byly dva - nedostupnost zboží v kamenných obchodech a nedostatek volného času na cokoli. Pak jsem dal v práci výpověď a nákupů na eshopech výrazně ubylo už jen proto, že jsem si stíhal dojít v klidu nakoupit osobně. :)

    Dnes žiju s manželkou ve Střední Americe, kde eshopy sice existují, nicméně kromě přistěhovalců z USA jich tady téměř nikdo nevyužívá. Místí tu nikam nespěchají, nikdo nepotřebuje mít všechno okamžitě a prodavači v obchodech jsou neuvěřitelně milí a ochotní. Stačí, aby člověk někam přišel dvakrát, třikrát, řekl tři, čtyři slova španělsky a už vás mají pomalu za člena rodiny. Obchody, restaurace, bary, pláže i národní parky jsou tady teď normálně otevřené a nikdo nedělá divadlo kvůli rouškám.

    Denně si kupujeme čerstvé ovoce (do budoucna ho chceme sami pěstovat), domácí sýry, řezník nám nechává stranou kosti pro psa, občas si zajdeme na oběd do restaurace k našemu panu domácímu a všechno ostatní seženeme v supermarketu nebo specializované prodejně. S výjimkou tištěných knížek v českém a japonském jazyce nám tady nic nechybí a na eshopy si vůbec nevzpomeneme.

    OdpovědětVymazat
  5. Sabi, většinu těch eshopů znám a nakupovala jsem tam i předtím. Díky za tuhle recenzi. Měj klidnou a pohodovou neděli.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)