Jak nám tradiční čínská medicína pomáhá posilovat imunitu



Zima přináší nejen radovánky ve sněhu, shon před Vánoci a svátky klidu a pohody, ale také plískanice, zimu, lezavo a nemoci. Nemusí tady řádit ani koronavirus, abychom nebyli náchylní k nějaké té rýmě, chřipce nebo dokonce angíně. Jelikož jsem matka sice bláznivá, leč – řekla bych – poměrně zodpovědná, snažím se předcházet nachlazení a nemocem vitamíny a různými potravinovými doplňky. Před chemií ale dávám přednost přírodě, a tak není divu, že mě zaujala i čínská medicína a její výrobky.

Mycocomplex, Coriolus a Reishi

Mezi nejznámější a nejúčinnější léčiva čínské medicíny patří bezesporu léčivé houby. Už dříve jsem nějaké podobné „vitamíny“ brala, ale přiznávám, že jsem moc nevěděla, k čemu vlastně jsou. Tušila jsem jen to, že posilují imunitu. Jenže houby, jako Coriolus, Reishi a další, mají široké spektrum účinků, především když se užívají a kombinují tím správným způsobem. A protože právě tyto houby teď já, manžel, děti, a dokonce i naše prababička užíváme, napíšu vám něco právě o nich.

Mycocomplex



Začnu houbami, které jsou k dostání jako Mycocomplex. Jedná se o směs léčivých hub, které jsou určeny k celkovému posílení imunity. Podporují léčení a omezení častých infekčních onemocnění, doplní vám energii, když jste unaveni a pomohou vám zharmonizovat psychiku, když jste ve stresu. Tato směs obsahuje tzv. medicinální houby Cordyceps, Reishi, Agaricus a Shiitake. Doplněny jsou ještě Acerolou, která obsahuje hodně vitamínu C.

Já mám tuto směs pro děti, které ji berou vždy jednu kapsli ráno a jednu večer. Sice ještě neumí spolknout kapsli celou, ale jelikož jsou to takové ty rozebírací pilulky, tak ji vždy vysypu na lžíci, zakápnu vodou, a to už spolknou. Pokud máte doma děti menší než já (tedy do 3 let), je lepší pořídit jim Mycobaby Dračí sirup.

Coriolus



Já, manžel a naše babi užíváme Coriolus ve spojení s Reishi. Bereme vždy jednu a jednu kapsli na lačno ráno a jednu a jednu večer.

Coriolus posiluje obranný systém našeho těla, pomáhá při napadení parazity a různými patogeny (např. bakterie, viry, kvasinky, koky), doporučuje se i jako doplňkové léčivo při rakovině, chemoterapii apod. Ve spojení s Reishi mimo jiné pomáhá i proti únavě.

Coriolus můžete znát pod „přezdívkou“ krocaní ocas. Ona tak tato houba trochu vypadá. Roste na trouchnivějících kamenech v mírném podnebním pásu v Evropě, Asii a Severní Americe. V Číně si ji nesmírně vážili i na královském dvoře především proto, že povzbuzuje tělo a mysl a celkově revitalizuje.

Reishi



Reishi je ideální pro posílení imunitního systému a také jako prevence proti alergiím. Sice mě mrzí, že jsem ji objevila až teď, protože jsem poměrně velký alergik, ale na druhou stranu – hurá – konečně něco, co mi pomůže zbavit se alergií od jara do podzimu. Konečně se zase budu moci na kvetoucí období těšit a užívat si ho naplno.

Reishi ale podporuje i mentální a fyzický stav, podporuje srdce a krevní oběh, pomáhá při poruchách spánku, nervovému neklidu a vyčerpání. Je skvělým antioxidantem a bojuje proti stárnutí.

Kdybych měla popsat všechny pozitivní účinky Reishi a na co všechno se dá využívat, byl by tento článek téměř nekonečný. Pokud byste se tedy chtěli dozvědět více, doporučím podívat se sem


Pandí sirup


Jelikož se celá rodina od tatínkova pozitivního testu na
Covid-19 nemůžeme zbavit kašle, nesměl u nás chybět ani Pandí sirup. Jedná se o účinný lék na kašel, který jej zastavuje a odvádí přitom hlen. Vychází z tradiční čínské medicíny Nin Jiom Pei Pa Koa. Tento sirup se používal v Číně na kašel už za slavné dynastie Qing. Je přitom jedno, zda máte kašel suchý, vlhký nebo dráždivý. Sirup si s ním poradí.

Pandí sirup také zvlhčuje hlasivky, hrdlo a sliznice a podporuje rozptylovací funkce plic. Svlažuje plíce a dýchací cesty a odvádí obtěžující hlen.

Tento sirup je vhodný pro děti i dospělé, je hodně hustý a sladký. Mně i manželovi chutná, Jiříkovi kupodivu ne, což se divím, protože on miluje sladké. Hlavní však je, že pomáhá. Jiřík už krásně odkašlává a tatínek už také pomalu s kašlem utichá. Mimochodem - součástí balení Pandího sirupu jsou i malé cestovní pastelky. :) Více o Pandím sirupu se dozvíte zde.

Tolik tedy k čínské medicíně a k tomu, co z ní my doma využíváme. Vše můžete zakoupit v obchodě s čínskou medicínou, kde nakupujeme i my. Mají tam i plno dalších produktů, které si můžete prohlédnout. Například já si tam budu objednávat opět mou oblíbenou Chlorellu a uvažuji, že vyzkouším i Mladý ječmen.

www.obchodcinskemediciny.cz 

Vaše Sabi :)

Komentáře