Recenze: Vánoční ozdoby a dekorace z přírodnin a recymateriálů

 

Máte rádi vánoční dekorace, které si můžete vyrobit sami? Já zbožňuju tvoření, s dětmi i bez nich. A i když se většinou teď snažím děti do všeho zapojovat, někdy si prostě vyrábím jen tak, sama pro sebe. Když v nakladatelství Grada vyšla útlá knížečka Vánoční ozdoby a dekorace z přírodnin a recymateriálů od Aleny Isabelly Grimmichové, neodolala jsem. Zajímá vás, jaká publikace je a zda splnila má očekávání? 


Tato publikace obsahuje téměř 30 nápadů na tvoření na Vánoce. Najdete zde věnce, adventní věnce a svícny, ale i ozdoby, vázy a další zajímavosti, které můžete dělat sami a s trochou větší iniciativy i s dětmi. Autorka pracuje nejen s přírodninami, ale především s recymateriálem, jako jsou staré sklenice od svíček, staré formičky na cukroví, stará vykrajovátka, kapsle z kávovaru, kalíšky od čajových svíček, víčka od sklenic apod. 

Abych pravdu řekla, jsem spíše tip na ty přírodniny. I když se víčko od sklenice ozdobí, pořád vím, k čemu původně sloužilo a nijak moc se mi to nelíbí. Neříkám, že se mi nelíbí všechny nápady z této knížky. Např. zvonek (šel by udělat i věnec) z kalíšků od čajových svíček se mi líbil moc. Mnohem více mě ale oslovily adventní věnce a svíčky z větvicek a přírodnin. Hodně mě ale zaujal i adventní věnec ze starých - nijak nebarvených formiček na pracny, doplněný jen velmi jemně přírodninami. To má své osobité kouzlo. Možná že se i půjdu podívat do sklepa, jestli tam stále máme staré formičky, co zůstaly v baráku, když jsme se nastěhovali. Ale tuším, že už je manžel vyhodil...

Věřím, že děti by určitě nadchnul věnec z vykrajovátek na cukroví - jen tedy nemáme ani stará, ani plastová vykrajovátka. Tedy máme - ale asi jen tři. A to je málo. A tvořit by to děti samy určitě nemohly - alespoň ne ty mé, protože jsou slepované tavnou pistolí (ta vykrajovátka, ne děti). Už vidím ty puchýře...

Jelikož mám ráda quilling, zaujaly mě ozdoby a dekorace právě z proužků barevného papíru, nebo staré knihy. I když já, knihomil, bych asi raději použila staré noviny. 


Na knížce oceňuji dobře nafocený obrazový materiál, ale také podrobný postup, pěkně krok za krokem. V úvodu každého nápadu nechybí informace o tom, co je potřeba si k tvoření nachystat, takže to nemusíte lovit nikde v textu. To je také super. 
Celkově musím napsat, že knížka je plná zajímavých nápadů, které někoho nadchnou a někoho třeba méně. Neznamená to ale, že se musíte autorčiným provedením přesně řídit. Já se u spousty nápadů inspiruji právě tím daným nápadem, ale dotvořím si to podle sebe, aby se to líbilo především mně. Popř. nechám volnou ruku mým dětem, ať se výtvarně projeví. :)






Vánoční ozdoby a dekorace z přírodnin a recymateriálu zakoupíte na stránkách nakladatelství Grada, kterému moc děkuji za recenzní výtisk. U nás se bude publikaci jistě líbit a bude hojně využívaná. A až z ní něco vyzkoušíme, zase vám to sem přidám. :)

Vaše Sabi


Komentáře

  1. Ráda si takové publikace prohlížím, ale nějak raději tvořím sama podle sebe. I když ! Někdy nějaký nápad využiju, to ano, ale stejně si ho přetvořím k obrazu svému :-)-
    Díka za zastavení na mém blogu.
    Příjemné adventní dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já moc děkuji za Váš komentář. :) S tvořením to mám podobně. Také se většinou odkloním od předlohy. Důležitá je pro mě inspirace.

      Vymazat
  2. Takovou knížku bych si se zájmem prohlédla, i když musím říci, že sama zrovna moc netvořím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, děkuji za komentář. Stojí teď v akci kolem 139.- což není tolik. Klidně jí člověk může mít doma, kdyby třeba někdy....

      Vymazat
  3. Super oddechový blog! Beru odběr :-) a chválím krásné hvězdičky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, děkuju moc. :) Jdu se na oplátku mrknout na ten Váš. :)

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)