Podzim a Covidová karanténa

Minulý týden byla v karanténě moje sestřenice a kamarádka Romča, kterou můžete znát také z mého blogu. Covid chytili na plavání s dětma v Plzni. Po vyprávění, jaké to bylo být dva týdny doma zavření ve čtyřech - dva dospělí a děti 3 roky a 6 měsíců, jsem se začala děsit. Co bych dělala takovou dobu zavřená doma s našimi hyperaktivními dětmi? Romče ještě neskončila karanténa a už jsme v ní také. Paní učitelka ze školky je Covid - pozitivní. A my musíme na testy také. 

Snažím se děti zabavit, jak to jde, ovšem jsou dny - jako třeba včera, kdy je nebavilo absolutně nic. A pak dny - jako zatím dnes, kdy to celkem jde. Ovšem pracuji, když děti leží, ideálně spí, což moc často není, takže jsem musela svůj homeoffice omezit na minimum. Naštěstí jsem našla na stránkách o dezinfekci zajímavý manuál, jak se chránit před koronavirem. Tak budu doufat, že jsme doma zavření poprvé a naposled. Někde jsem četla, že karanténa s dětmi je prý "haranténa". :D

Včera se konečně udělalo trochu lepší počasí, tak jsem děti vytáhla i s manželem do lesa, aby sbíraly šišky, listy, žaludy atd. Že si z toho něco vytvoříme. Ovšem ani to sbírání je moc nebralo. Chvíli ano, ale pak to zase z košíku vysypávaly. A to, co jsme nasbírali, je stejně tak mokré, že z toho zatím nic tvořil nelze. 

Jelikož mám docela absťák po focení, vytáhla jsem zrcadlovku a zvěčnila jsem alespoň nějaké fotky na zahradě - hlavně knížek. Čtu aktuálně Přízraky domu Carrowů a je to báječně strašidelné. Jen škoda, že na to mám tak málo času a klidu. Tedy - když už je konečně klid, tak doháním pracovní resty...













Náš rozumbrada...


A kočka, která se k nám chodí vždycky nažrat a prskala na Barona z kolny...





Nelča s válečnou barvou na tváři :p



A malý velký zahradník...



A co vy? Držíte se, nebo už jste také v karanténě? 

Vaše Sabi :)

Komentáře

  1. Sabi, tak tu karanténu dobře zvládněte a ať se moc nenudíte. Ale ty umíš děti skvěle zabavit, tak věřím, že budete hezky tvořit. :o)
    Krásné fotky jsi pořídila. D.

    OdpovědětVymazat
  2. Hezké fotky. A ať vám karanténa rychle uteče.

    OdpovědětVymazat
  3. Zatím jsme ok, ale popravdě karanténu si moc nedokážu představi. :(

    Kosmetické kalendáře 2020

    OdpovědětVymazat
  4. Sabi, ať vám to uteče. Krásné fotky. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)