Kam za kulturou: Výstava akvarelů Jany Peškové - Český Krumlov



Minulý týden, když u nás byla babička, jsem zaregistrovala výstavu akvarelů od krumlovské umělkyně Jany Peškové. Tuto úžasnou dámu mám tu čest znát osobně - čtyři roky mě učila na střední škole keramiku a tak jsem si její výstavu nemohla nechat ujít. Mrzí mě, že jsem nebyla na vernisáži, protože bych se s ní zase po letech moc ráda viděla osobně, ale měla jsem ve stejný den křest své knížky, takže je to snad pochopitelné. :)

Udělali jsme si takový malý výlet i s Nelinkou, kterou sice obrázky moc nezajímaly, ale zato se těšila na pohár. Toto přání jsem jí s láskou splnila. Nelčiny první horké maliny můžete vidět na fotkách níže. Snědla ten mega pohár takovou rychlostí, že jsem to ani nezaregistrovala. Normálně jsem koukala pod stůl, jestli to nechtěně nevylila. :D

Ale teď už fotky. Víc k tomu asi není třeba dodávat... :)










Nelinko, jdi se hezky vyfotit s babičkou... :/





Umělecké foto mé dcery... :p

















Pokud vás akvarely zaujaly a rádi byste se na ně podívali osobně, můžete tak učinit v muzeu v Českém Krumlově, a to do 10. ledna 2021. Času je tedy celkem dost, jen myslete na covid - opatření. V Krumlově teď není ani noha, je to tam smutné, ale pro návštěvu asi ideální, protože se tam nemusíte s nikým přetlačovat. Na mě to ale působilo fakt až moc depresivně. Takhle jsem Krumlov nezažila snad nikdy za 20 let...

Vaše Sabi :)

Komentáře

  1. Akvarely se mi líbí, leč Krumlov je z ruky. Bohužel.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  2. Výstava vypadá zajímavě, jen škoda, že teď se dlouho asi nikam nedostaneme. :(

    Naklíčené banánové lívance

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherná výstava a ten pohár vyzeral výborne, ani sa nedivím, že tak Nelče chutil :-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Sabi, užili jste si to. My máme Český Krumlov dost daleko. Jednou jsme se tam vypravili ještě s dětmi na výstavu Salvatora Dali. Měj pěknou neděli.

    OdpovědětVymazat
  5. Sabi, zajímavá výstava, obrazy jsou nádherné. Moc vám to holky, i s babičkou, sluší. A ty dobroty, to jste si určitě pochutnaly.
    Přeji prima neděli. D.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)