Tvoření s dětmi aneb Tvořit se dá ze všeho!

 

Tvořit se dá ze všeho!

Tak to jsou přesně má slova a zároveň název knížky, kterou jsme před časem dostali z Knihcentra. Je to velká publikace z edice TOPP a já už jsem ji tady před časem trochu ukazovala. Na recenzi si knížka chvíli počkala, ale hlavně z toho důvodu, že jsem chtěla nafotit děti při tvoření. Jenže víte, jak to je... Léto, děti pořád někde běhají nebo se cákají v bazénu a když už tvoříme, tak se odmítají obléknout. Takže fotky mám, ale dávat je sem nebudu. Věřím, že je to pochopitelné. :)

Jak se nám kniha líbila

Knihu Tvořit se dá ze všeho! napsala a vytvořila Pia Pedevilla. I když to není česká autorka, materiály použité v knize jsou naprosto v pohodě dostupné i tady u nás. Autorka využívá hojně přírodních materiálů, jako kameny, kůru, klacky a kmínky, tykve, listí, oříšky atd. Pak pracuje s krabicemi, kartonem, barevnými papíry, polystirénovými koulemi, plyšovými drátky a se spoustou různých ozdobiček, od "očí" pro zvířátka a panáčky až po různé bambulky, "drahokamy" atd. 

Využití v praxi

Když jsem knížku prvně prohlížela - a vlastně pokaždé, když ji prohlížím - byla jsem nadšená. Bála jsem se, že nápady nebudou rezonovat s mou tvořivou duší, ale obavy byly zbytečné. Autorka pracuje se vším, co je mi blízké a co mám ráda. Má plno nápadů na dekorace i praktické věci, jako jsou přáníčka, rámečky na fotky, krabice na hračky a pastelky atd. Dokonce řadu nápadů už jsem realizovala, aniž bych tušila, že jsou v této knížce. Autorka to ale pojala vždy trochu jinak, takže mám inspiraci na další tvoření. 

Pro koho je kniha určená

Tato tvořivá knížka je plná nápadů, které zaujmou dospělé, ale hlavně děti. Sice je určená spíše starším dětem, odhaduji alespoň od první třídy výš, protože nápady zde jsou trochu náročnější, ale věřím, že s mou pomocí lecos zvládneme. Vždyť jen tvoření z kartonu a papírových roliček Nelince jde báječně. S mou mamkou dělala přáníčko, jen jsem ho nestihla bohužel vyfotit. A teď patří mezi naše "nej" malování na kamínky


Jak už jsem psala, u nás teď vede malování na kamínky. Jelikož využíváme fixy použitelné i na keramiku, dřevo nebo plech, napadlo mě trochu oživit dřevěné domečky, které jsem dělala na podzim a už jsou takové omšelé a smutné. Nelinka mě přistihla při tvorbě prvního a hned si také jeden vzala. Takže teď už máme namalované dva domky a předpokládám, že přibudou další. :)
Já mám samozřejmě v hlavě nový nápad na malované domečky, ale zatím ho nechám uzrát. Také potřebuju, aby mi muž nachystal nové - čerstvé hranolky bez balakrylu. :D Ale o tom zase příště. 










Nápadů je v této krásné publikaci opravdu mnoho. Přes 300! A tak se můžete těšit, že si zase něco vyrobíme a samozřejmě se o to podělíme. A pokud se vám nechce čekat, můžete si publikaci koupit hned, na stránkách Knihcentra. :)

Vaše Sabi

Komentáře

  1. Sabi, souhlasím. I my tvoříme s vnoučaty naprosto ze všeho, co najdeme a baví nás to. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Martičko, děkuji za komentář. S dětmi má to tvoření úplně jinou úroveň a člověk si to užije zase trochu jinak. :)

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)