S babi na Pořešíně

V uplynulém týdnu k nám opět dorazila babi Květa z Nýřan. Je doma pořád sama, tak jsem byla ráda, že zase na chvíli zavítá víc mezi lidi. Tentokrát jsme moc nevýletovali, protože se m nakupilo dost zakázek, ale trávili jsme více času doma. Ostatně počasí na začátku týdne výletům moc nepřálo a já alespoň stihla dodělat většinu toho, co bylo potřeba. 
Ve čtvrtek odpoledne už se sluníčko činilo, takže jsme se vydali na Pořešín. Je to odtud kousek, cesta je tam pohodlná a nenáročná a naše babi tam nikdy nebyla. Nelinka se radovala, že už ví, kam jdeme, že to tam zná (s nimi jsem tam byla vloni, tak mě potěšilo, že si to pamatovala). S Jiříkem to bylo horší. Nechtělo se mu chodit, ani se fotit, ani koukat, ani nic... Má teď období vzdoru, které nám všem dává pořádně zabrat a občas už fakt nevím, co s ním. 
Nakonec se ale výlet vydařil. Babi viděla hrad, moc se jí líbil a dle mého očekávání jí připomínal Buben. Nelinka se vyfotila v gotickém kostýmu, sice nechtěla moc pózovat tak, jak jsem po ní chtěla já, ale tak aspoň pár fotek... časem třeba přibudou nějaké další. :)
Jiřík chvíli pózoval jak o život, i když nemusel, a chvíli byl opět nasránek. Pak si vysypal lentilky a jedl je rovnou ze země, z prachu a písku. Babi z toho byla na větvi, protože ona myje dětem i párky a šunku a já nic. Já už prostě rezignovala. Vždyť to byl jen čistý hradní písek... :D
Zatím tedy rozhodně nevypadají, že by chytily žloutenku. Zlobí vesele dál, i když včera spaly u babičky v Kaplici a prý byly extrémně hodní. Oni si to nechávají do Kaplice a doma jsou pak na zabití... :)
Ale teď už "pár" fotek z cesty a z hradu:




































Babi: Jdi si k nim sednou, já tě s nima vyfotím. Ať máte taky nějakou pěknou společnou fotku... :D Ehm... Dík, babi. :D








Komentáře

  1. Sabi, zřícenina Pořešín se mi moc líbí. Škoda, že je pro nás docela z ruky. Nelince to v kostýmu sekne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, moc děkuji za komentář. Nelča se v tom umí parádně nakrucovat. Jen škoda, že nebyl klid a světlo na trochu umělečtější fotky. :)

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)