Naše dovolená - výlet na Choustník

 

Protože hned první den jsme pochopili, že pokud nebudeme výletovat, naše děti se promění z nudy v opičky, co skáčou po stromech a houpají se na větvích, vyrazili jsme druhý den na náš první výlet. Zvolili jsme nedaleký hrad Choustník, na který vedl pořádný výšlap. Naštěstí to byla cesta lesem, takže i když bylo horko, v lese bylo velmi příjemně. Děti byly plné energie a běhaly kolem nás, objevovaly v lese domečky pro skřítky a víly, kterých tam bylo opravdu požehnaně, také houby a další věci, které skrývá jen les. 

Hrad byl přímo pohádkový. Veliký, krásně opravený a tu a tam jste mohli vidět nějaké dřevořezby, např. rytíře, bílou paní nebo žíznivého mnicha - viz. fotky. Musím pochválit paní na pokladně, která byla strašně milá a ochotná, i když jsem si navymýšlela plno pohledů, turistických vizitek a děti nanuky a pitíčka. :)

Na hradě jsme se s dětmi vyškrábali i na věž. Opět jsem toho z věže moc neviděla, protože Jiřík chtěl hned dolů. Jeho baví to lezení po schodech. Dolů to šlo podstatně hůř, ale nosit nechtěl. Klouzal schod po schodu po zadku, takže jsem očekávala natržené šortky a třísky v zadku. Kupodivu obojí vydrželo. :D Asi poctivá práce... :D 

Ale teď už pojďme na fotky....








































Pokud se chystáte na výlet, můžete využít směr, který doporučuje manžel. :) Mějte se krásně a užívejte poslední letní dny...

Vaše Sabi :)

Komentáře

  1. Sabi, na Choustníku jsme ještě nebyli, takže díky za inspiraci.

    OdpovědětVymazat
  2. Sabi, nádherné fotky. Jo s dětmi se musí výletovat. To znám jako matka a teď i jako babička. Potřebují nějaké výzvy. Měj pěknou neděli.

    OdpovědětVymazat
  3. Choustník je krásný, osobně doporučuji ještě ty skály hned vedle něj, pak se dá od parkoviště udělat skoro okruh. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)