Tipy na knihy pro děti - na čtení i na tvoření


Jak už jste jistě z mého blogu poznali, miluji čtení i tvoření všeho druhu. To jsou dvě mé vášně, které pohlcují veškerý můj volný čas - a ještě cestování. Ale o tom jindy. Když jsem dostala nabídku, vybrat si některouz tvořivých knih edice TOPP vydavatelství Bookmedia, zaradovala jsem se. Už dlouho jsem tam totiž měla pár publikací vybráno. A tak jsem napsala své tipy a nechala se překvapit, jaké knihy dorazí. 


Tak tuhle publikaci jsem chtěla asi ze všech nejvíc. Tvoření z roliček mě totiž baví opravdu hodně, a těch možností je nekonečné množství. Nápady by byly, ovšem občas u mě pokulhává provedení. Takže pak lovím inspiraci na Pinterestu a pak bloumám, jak na to. Tato publikace spojuje nejen krásné nápady, ale i postupy a šablony, což oceňuji a jistě to ocení i maminky, babičky, tetičtky, tatínkové atd. Prostě všichni, kdo chtějí s dětmi tvořit, ale úplně nemají představivost, jak jednotlivé části dětem nachystat. 
Už jsm sama zkoušela princeznu a chystám se na koníka. Nela má vyhlídnuté dalekohledy, celý zámek i s králem, a taky zvířátka ze statku. Zkrátka, ta inspirace je úžasná a věřím, že i vaše děti budou nadšené, co všechno si mohou vyrobit. Navíc když vidí výsledek na obrázku, lépe se jim to tvoří. 


Tvořit se dá ze všeho

I tato publikace byla mezi těmi, které jsem měla jako prioritu. Často totiž vymýšlím, co všechno využít k tvoření, nebo jak zužitkovat některé bedýnky, papírové krabice, piksly na poklady atd. Do této knihy jsem zatím jen nakoukla, ale už mě pár nápadů dost zaujalo. Musím ale doobjednat některé materiály na tvoření, takže si bližší představení ponechám do samostatného článku, který dostane samozřejmě každá kniha zvlášť. 


Kokoškovi na cestách

A nečekaně, jako velké překvapení, byla v balíku i kniha Kokoškovi na cestách, která mě naprosto dostala. Bála jsem se, že děti nebude bavit, protože to na ně bude dost hutné čtení. Ale opak je pravdou. Napínavé příhody kohouta - reportéra Kokošky a jeho rodiny poslouchal zaujatě i Jiřík a rozhodně to nevypadalo, že by při poslechu usnul. A já se musím přiznat, že jsem četla, i když děti spaly, protože mě nebavilo to pomalé tempo čtení s nimi a ctěla jsem rychle vědět, kam vyrazí pan Kokoška pro reportáž příště. Tuto krásnou knihu už máme přečtenou. Recenzi jsem zveřejnila na druhém blogu - Knižní kavárna, kde si ji můžete přečíst. A já se těším, až si s dětmi pustíme i celý večerníček o této netradiční slepičí rodince. 


Za všechny publikace moc děkuji Bookmedia.cz :)

Vaše Sabi

Komentáře