Kam na výlet s dětmi: Areál lesních her Prachatice


Na areál lesních her v Prachaticích jsem narazila nedávno čistě náhodou. Kamarádka odtud sdílela fotky na Facebooku. A jelikož jsou podobné záležitosti u nás neustále v kurzu - je to ideální způsob, jak zabavit naše neunavitelné děti - vyrazili jsme také. 


K mému překvapení byl tento areál neoplocený a zcela volně přístupný v lese na okraji Prachatic. Nikdo po nás nechtěl vstupné, parkovné, nic. Děti rovnou mohly začít dovádět na prolézačkách, můstkách, žebřících atd. 
Každá prolézačka měla děti naučit nějaké nové dovednosti, nejen zručnost, pohyb a koordinaci. Inspiraci totiž tvůrci brali v přírodě. První místo bylo věnováno mravencům, druhé žabkám, další ptáčkům, pak pavoukovi atd. Děti si tak vyzkoušely chůzi po vratkých lávkách a můstku přes vodu, prolezly si tunelem, podívaly se, jak si ptáčci staví hnízdo a zkusily si tam dojít přes provazový most atd. Hodně mi to stylem připomínalo Mraveniště ve Sladovně v Písku. Nezjišťovala jsem ale zatím, zda to třeba nedělali stejní tvůrci. 
Musím přiznat, že to bavilo děti i nás, dospělé. Vše bylo vytvořeno pevně a řekla bych, že i bezpečně. Samozřejmě jsme děti nepouštěli z dohledu a byli jsme neustále při ruce, kdyby padali, ale i tak to bylo dost bezpečné. Snad až na posledním místě, kde jsou prolézačky, šplhání a podobně pro různé věkové kategorie, to může být nebezpečnější. Ale předpokládám, že nikdo si netroufne děti vypustit a pak si třeba koukat jen do telefonu. Alespoň my jsme to neudělali...

Na zpáteční cestě jsme se zastavili v Prachaticích. Bylo to jen kousíček, takže by bylo škoda to nevyužít. Zaparkovali jsme u Lidlu a pak šli do centra pěšky. V cukrárně jsme si dali dobré kafíčko, děti zmrzlinu, mrkli jsme do fontány a udělali si plány, co navštívíme příště, protože v Prachaticích je toho k vidění vážně dost. 

Ale už dost psaní, pojďte mrknout na fotky. :) 

















 
 
Tady to trochu vypadá, že nám tatínek do fontány zvrací... :D Ale fakt to tak jen vypadá... :D



 


 





Naše modelka prostě nemůže pózovat normálně...
















Povšimněte si toho malého zákeřného skřeta v zeleném tričku... :D












Tohle byl opravdu další naprosto povedený výlet, který nás bavil všechny. Můžeme ho rozhodně doporučit. :) Jen škoda, že nám zavřeli v info centru před nosem a neměly jsme s Nelinkou turistickou vizitku do deníčku. Ale nevadí, pořídíme si ji příště. V Prachaticích je plno věcí k vidění, tak vyrazíme zase s naší babičkou a nevynecháme další muzeum loutek a cirkusu, které je v Prachaticích na náměstí. :)

Vaše Sabi

Komentáře

  1. To je úžasný tip na výlet - lituju, že nemám po ruce žádné dítě, které bych tam vzala (i když tedy do Prachatic to úplně blízko nemáme). Já si beru jako tip spíš ty Prachatice - ještě jsem tam nebyla a podle fotek by bylo nač koukat.

    OdpovědětVymazat
  2. Sabi, tyhle zážitky utváří z dětí osobnosti a zůstanou jim v paměti. Mluvím ze zkušenosti, taky jsme s našimi třemi dětmi toho hodně absolvovali, divadla, výlety, výstavy... Měj krásné dny.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)