Tvoříme s dětmi: Hrad z papírových roliček


Když jsem minulý týden vymýšlela, co si vyrobit nového, narazila jsem na Pinterestu na krásné hrady a zámky z roliček od toaletních papírů. Jelikož jsem jich tu měla už zase pár nastřádaných a k tomu i dlouhé role od kuchyňských utěrek, usoudila jsem, že bychom to mohli zkusit. Navíc když to viděla Nela, odmítla dělat cokoli jiného. A tak jsme se do toho pustili. :)


Barvy jsme zvolili takové, aby to mohl být hrad pro Elsu z Ledového království - jak jinak. Použila jsem tři dlouhé role, dvě z nich jsem trochu zkrátila, aby měla každá věž jinou barvu a dvě malé roličky. Všechno - okénka, dveře atd. jsem stříhala, aby si to mohly děti nalepit. Bohužel je to pak už nebavilo, takže jsem si to dotvořila sama.

Napadlo mě ale, že Nela miluje takové ty všelijaké třpytky, a já jich mám docela dost. Takže ještě odlepím věže se střechami, napatláme je lepidlem a ona si je "pocukruje" třpytkami, aby se hrad pěkně lesknul. A pokud teď někde seženu samolepky vloček, nalepíme tam i vločky, aby to bylo opravdu Ledové králoství.








V plánu mám dodělat k zámku s dětmi z roliček i krále a královnu. Ale vzhledem k tomu, že je to vlastně Ledové království, tak se obávám, že se nevyhnu Else, Anně, Kryštofovi, atd. Dost by mě zajímalo, jak budou vypadat. A jak - proboha - vymyslím Svena? :D

Vaše Sabi 

Komentáře

  1. Sabi, no ten je teda úžasný. Díky za tip, až zase přijedou děti, tak jim to ukážu a zkusíme. Princezny už jsme dělali. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, určitě vyzkoušejte. Jinak na Pinterestu je ještě plno dalších tvarů a způsobů. :)

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)