Tvoříme s dětmi - pár tipů na jednoduché tvoření s nejmenšími :)


Jak přežíváme  jak si užíváme karanténu, o tom už jsem psala před pár dny. Dnes vám ukážu, jak s dětmi tvoříme. Nápadů mám stále plnou hlavu, a když si nejsem jistá, je toho samozřejmě plný internet, tak zapátrám na pinterestu apod. Dnes mám pro vás na ukázku hned tři výrobky, kterým děti zabavíte, něco je naučíte a ještě se budou mít čím pochlubit. :)


Po velikonočních vajíčkách - o kterých jsem článek zveřejnila už včera, jsme se pustili do berušek, kytiček a na Nelinky přání i do sluníček. 

K beruškám a kytičkám potřebujete roličky od roaletních papírů, barevné papíry, nůžky, lepidlo a černou fixu. Já ještě používala hrnek k obkreslení dna, abych měla křidélka stejná. 





Stačí nalepit černý pruh papíru na roličku, pak nalepit křidélka s namalovanými tečkami, tykadla a oči. A berušky jsou na světě. Větší děti už si vše vytříhnou sami, stačí jim to nakreslit, nebo udělat šablony k obkreslení. Menším dětem to raději vystříhněte sami. 


Na kytičky jsme opět použili roličky od toaleťáku, pruh zeleného papíru, dolů tenčí proužek tmavého papíru, a vystříhli ještě menší a větší lístky a květ. 
Opět vše postupně nalepíte na roličku. Tulipánky by měly být bez obličeje, ale moje děti trvali na očích a pusince. :)







Tulipán jsme nejprve nalepili dovnitř, ale Nelinka pak ten svůj nalepila zvenku a vypadalo to lépe, tak jsme se s Jiříkem "opičili" a opravili jsme to. :)



Nelinku tvoření hodně bavilo, takže si vyžádala ještě sluníčko. Už jsem neměla žádné roličky, takže jsme si poradili s tvrdou čtvrtkou. Nastříhaly jsme s Nelčou barevné proužky, ze kterých si nalepili paprsky, já dostříhala žlutá kola na tvář sluníčka a samozřejmě oči, tvářičky a pusinky. 






A výsledek myslím stojí za to. :)





Mějte krásné slunečné dny...
Vaše Sabi :)



Komentáře

  1. Sabi, vy jste opravdu šikovní a je vidět, jak si to tvoření děti užívají. Všechny výrobky se vám povedly.
    Přeji hezký víkend. D.

    OdpovědětVymazat
  2. Sabi, krásné tvoření. Z ruliček už jsem s vnoučaty taky vyráběla několikrát, různé roboty, panenky atd. Je to vděčná zábava i pro mě :-) Měj klidný víkend.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)