Jak zabavit děti? Barvy a tvary - vyrobíte sami doma


Dny karantény přibývají a přiznávám, že i mě už pověstný elán i nápady opouští. Tvoření s dětmi je fajn, ale vidím, že i když roliček od toaleťáku tu mám spoustu nastřádáno, zájem o tvoření z jejich strany odpadá. Co s tím? 
Na Instagramu sleduji maminku, kterou najdete pod jménem Raduljenka. Ta má plno úžasných nápadů shodujících se s montessori pedagogikou. Sleduji ji s nadšením a tak jsem se rozhodla pár jejích nápadů vyzkoušet. Co třeba hru na tvary a barvy? 


Tvary a barvy - doma na koleni

Zapomeňte na drahé společenské hry a podobně. Tuhle hru si vyrobíte doma na koleni a stačí vám bílé a barevné papíry, nůžky a kružítko, nebo alespoň něco, podle čeho obkreslíte kruhy. 

Z bílých papírů jsem vystřihla kruh, trojúhelník, obdélník a čtverec. A totéž pak v menším, v různých velikostech a barvách z barevných papírů. Já zvolila čtyři základní barvy i tvary, protože se učí i Jiřík. Neumí je zatím pojmenovat, ale přiřazování správných tvarů chápe. Jen se mu to občas poplete a přiřazuje místo tvarů k sobě stejné barvy - což je druhá možnost, jak hru využít. 

Postupně budu přidávat složitější tvary a další barvy, aby to děti bavilo pořád a pěkně si s tím vše procvičily. Dokud je to baví, mám vyhráno. :)





V nestřeženém okamžiku Jura udělá chybku, ale lepší se... :)



V misce měla Nela rozmixované jahody s trochou medu. 
Mimochodem, neposlechla, nedala si ji na stůl a jak jistě tušíte, dopadlo to špatně. 
Jura v radosti, že už všechno přiřadil jí do misky na samý závěr skočil. :D




Pokud budete také zkoušet, přeji příjemnou zábavu! :)

Vaše Sabi

Komentáře

  1. Sabi, napadlo mě, pokud máš facebook, jestli se nechceš přidat ke skupině, kterou založila naše Tereza už v březnu. Najdeš tady spoustu nápadů na tvoření s dětmi, různé pracovní listy ke stažení, časopisy zdarma, pozvánku na on line představení atd. Třeba by se ti hodilo Homeschooling s Lolou a Alanem https://www.facebook.com/groups/242236230147126/. Přeji ti pěkné dny s dětmi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to je super. Děkuji za odkaz. juknu na to a přidám se. :)

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)