Návrat domů aneb Jak být šťastná a plná sil ve 21. století?



Návrat domů - to je název nové knihy, která vyšla před pár dny v nakladatelství SmartPress. Napsala ji zkušená poradkyně Feng Shui a lektorka programu harmonického života Soul Coatching Blanka Vun Kanoon a já jsem se o ní zmínila již v předchozím článku, který jsem věnovala své cestě k sebelásce a sebepoznání. Tato kniha mi na té cestě opravdu hodně pomáhá. Pojďme si tedy povědět proč…

Cesty k moudrosti, životní rovnováze a k sobě samé

Tak se kniha prezentuje na obálce. A v podstatě tím říká naprosto vše. Když jsem si ji objednávala, bylo právě toto pro mě rozhodující. Věděla jsem, že objednávám knížku, která mi pomůže najít sebe sama a naučit se sebelásce. Jen jsem netušila, jak se k tomu dopracuji.



Čtyři části pro lepší pochopení, jak funguje naše tělo a duše


Autorka dělí svou knihu na několik částí. V první se věnuje vysvětlení, z čeho člověk, tedy jeho tělo, bere energii k životu, jak je to s nastavením jin a jang v našem těle a jak je potřeba obě energie vyrovnávat, vysvětluje cyklus ročních období a jaký mají na naše tělo vliv atd. V této části jsem se naučila, že energetická rovnováha v těle a v duši je nesmírně důležitá, co ji ovlivňuje i jak ji srovnat.

Naučila jsem se, jak se vybídnout ke změně a že změna je esencí života. Já to samozřejmě znám. Vím, že je potřeba vykročit z komfortní zóny atd. Ale až dosud jsem si tento proces vždy stahovala jen na podnikání. Teď jsem najednou pochopila, že se to týká i osobního života. Že je to o tom, umět se rozhodnout a opustit místa i lidi, na kterých a se kterými už nám není dobře, pochopila jsem, že jsou lidé, kteří nám energii berou atd. Ano, i o energetických upírech už jsem mnohokrát četla a dokonce vím, kdo jimi v mém okolí je. Jen jsem se s tím nedokázala poprat a nechala se vysávat.



Šest klíčů k harmonickému životu


Ve druhé části autorka přináší tzv. šest klíčů k harmonickému životu. Tady uvádí příklady i cvičení, díky kterým si každý člověk může srovnat svůj život a začít ho žít tak, jak chce. Vysvětluje, co je to „životní záměr“, jak vytřídit nepotřebné v našem životě, jak důležitý je k harmonickému životu domov, ve kterém se cítíme dobře, jak funguje skutečně procítěná vděčnost – ne pouhá slova díků, která máme naučená od dětství. Opět se zde vrací k rytmu roku a tomu, jak ho využít pro sebe a nezapomíná ani na sílu našich předků a důležitost ukotvení ve vlastní minulosti.



Čtyři strážci životní rovnováhy


V poslední části představuje čtyři strážce životní rovnováhy, kterými jsou voda, oheň, země a vzduch. Vysvětluje, jak jsou jednotlivé klíče důležité pro život a pro naše tělo a duši, a také jak je ovlivňovat. Každý z nás má některý z těchto prvků silnější a jiný slabší. Autorka nás učí, jak je posílit a dosáhnout rovnováhy, kterou když nastolíme, najdeme skutečnou „cestu k sobě“.

***

Tato kniha je psána opravdu nádherně. Je z ní cítit zkušenost a srdce. Autorka nepsala jen naučené termíny, které si někde přečetla apod. Dnes je spoustu „koučů“, kteří vás učí, jak žít skvěle svůj život a při tom absolvovali jeden kurz, po kterém si myslí, že mohou ovládat svět. A přitom to nemají zažité, vyzkoušené a prožité. Blanka Vun Kannon ano. Z knihy prýští osobní sdělení, pocity, smutek i radost.

Návrat domů je pro mě jako svatým grálem, který mi pomohl otevřít oči v ten správný čas. Už teď podle rad autorky uvádím v praxi některá cvičení. Postupně si však budu knihu procházet znovu a znovu a budu s ní pracovat až do skutečného nalezení svého nitra – svého domova.

Pokud vás kniha Návrat domů zaujala a chtěli byste ji držet ve svých rukách, seženete ji na stránkách nakladatelství SmartPress.

Komentáře