Moje cesta k sebelásce, zkušenost s Acces Bars a novou knihou Návrat domů



Když něco opravdu chcete, celý Vesmír se spojí, abyste to mohli uskutečnit!

To je slavná věta Paola Coelha z knihy Alchymista. Četla jsem ji sice až tento rok v létě, ale větu znám již hezkou řádku let. A vždy jsem se jí snažila věřit. Resp. důvěřovat Vesmíru, Bohu – Bohyni, Osudu, prostě nějaké vyšší síle, která vede naše kroky a napomáhá nám. Až v poslední době však konečně vidím, co to znamená a jak dokonale vše do sebe zapadá.

Už dobré dva roky makám na svém podnikání. Vzhledem k tomu, že mám poměrně široké rozpětí zájmu – od psaní, blogování až po focení a kreslení, nedávám si oddech. Občas ano, ale… Víte jak to je… Se dvěma aktivními dětmi to ani moc nejde. A moje tělo mi to dává dostatečně najevo. Už asi chudák neví, jak mi říct: „Tak už sakra zastav a začni se mít ráda. Pořád o tom jen mluvíš, tak už s tím taky něco udělej!“

A tak dělám…

Masáže a péče o tělo i duši

Jelikož už delší dobu mám hrozné bolesti zad, a hlavně bederní páteře, vyrazila jsem na masáž. Celkem z pohodlnosti jsem zvolila masérku u nás ve Velešíně. Vzala mě téměř hned, jak jsem zavolala a mám to v místě bydliště. Teď už vím, že to není jen tou pohodlností. Byl to Osud, nebo možná Vesmír, kdo mě k ní přivedl? Kdo ví?

Paní Janička má léčivé ruce i slova. Pomáhá mi neskutečně už jen být v její přítomnosti a povídat si s ní. Vnímat a čerpat její energii. Neléčí mi tedy jen svaly, kosti a páteř, ale i nervy. Mám od ní Bachovky, které už jsem měla dřív, jenže když člověk neví jak na to, jsou mu celkem k ničemu. A kromě jiného dělá i Acces Bars.



Acces Bars a moje cesta k nadhledu

Metoda Acces Bars vznikla už v roce 1990 v USA. Od té doby pomáhá mnoha lidem s fyzickými i psychickými problémy. Nebudu se tady nijak odborně rozepisovat, protože to není účelem dnešního článku. Funguje to v podstatě tak, že zkušený terapeut odblokuje na našem těle místa, která to potřebují a díky jejichž uvolnění získáme jakýsi nadhled. Tím, že se uvolní naše mysl a nestresujeme se jako dřív, uvolní se i tělo. Z těla se tak mohou odplavit negativní energie i nemoci.

Já jsem k Barsu přistupovala částečně s nadějí a částečně ze zvědavosti. Po samotné terapii jsem byla spíše zaskočená. Čekala jsem něco asi víc magického. :) Ale ještě víc jsem byla překvapená, když jsem dorazila domů a najednou jsem byla v naprostém klidu, nad věcí, a vycítily to ze mě i děti. Ne všem se mé nové jednání zamlouvá, ale já se tak cítím lépe a jak jsem napsala již ve svém postu na facebooku, nehodlám být už nadále matka Tereza…




Návrat domů…

Ve stejnou dobu, kdy jsem absolvovala Bars, mi přišel poštou recenzní balík z nakladatelství SmartPress. Byly to dvě knihy, které jsem si objednávala už někdy začátkem léta, ale už jsem na ně úplně zapomněla. A i tehdy jsem četla anotace jen zběžně. Protože kniha Návrat domů, která mi dorazila a na kterou se čekalo (proto se balík tak zpozdil), mi naprosto změnila pohled na život i na mé okolí. Je naprosto úžasné, že přišla přesně ve chvíli, kdy jsem sama chtěla svůj život radikálně měnit a pořídit si knihu, která by mi v tom pomáhala. Však víte, já jsem prostě knihomol. Myslela jsem původně na knihu Louisy Hay – Miluj svůj život, ale toto? To je mnohonásobně lepší. Alespoň to tak teď cítím.

Jak tak na to koukám, docela jsem se rozepsala. Chtěla jsem vám původně o knize Návrat domů povyprávět hned v tomto článku, ale asi by to byla škoda, protože si zaslouží opravdu velkou pozornost. Rozdělím ho tedy na dvě části. Ke knize Návrat domů nyní napíšu jen, že jsem ji přečetla jedním dechem, avšak nikoli najednou. Jindy bych ji asi zhltla a uložila do knihovny. Nyní to ale vidím zcela jinak. Knížku jsem si dávkovala, abych stihla vše strávit a vstřebat. Užívala jsem si každičké slovo a větu, jako pohlazení od autorky, kterou je Blanka Vun Kannon.

Uvědomila jsem si, že hodně z těchto věcí a činností, které autorka popisuje dělám, jen ne dostatečně vědomě. Takže už tím, že se na ně nyní více soustředím a více je prožívám, najednou více a spokojeněji žiju. Dalším velikým plusem jsou kapitoly, které mě hodně zaujaly – například Feng Shui a jeho užití v bytě, ajurvéda a její užití v životě (knihu o ajurvédě už tu mám asi dva roky a flákám to!), nebo cyklické pojetí života, které mi přijde neobyčejně zajímavé. Také jsem konečně pochopila, že přečíst knížky nestačí. Je potřeba konat praxi. Trénovat, psát si, prožívat a uvědomovat si, co dělám, čtu, myslím… A také si čas od času dopřát nějaký ten relaxační kurz, který mi pomůže najít cestu k sobě samé – a navrátit se domů!

A protože mi - opět asi Vesmír – přihrál kamarádku, která má zkušenost se cvičením tady u nás ve Velešíně, jdu si dnes poprvé večer protáhnout tělo i mysl. Už mi o tom říkala dříve. Ale asi jsem neposlouchala tím správným způsobem. Protože jak jinak bych já – milující vše magické a mystické – nezareagovala pozitivně a nadšeně na cvičení při svíčkách, relaxační hudbě a s výkladem tarotových karet? Jak bych si jinak nedopřála pocvičební posezení s čajem a povídáním si s lidmi, kteří jsou naladěni stejně, jako já? Prostě Vesmír mi to znovu připomněl ve chvíli, kdy moje mysl byla ochotná poslouchat. :)

Tak já se jdu připravit. A vy se mějte krásně! Příště vám o knize Blanky Vun Kannon – Návrat domů napíšu víc!

Vaše Sabi :)

Komentáře