Když se koupou paviáni - v naší vaně!


Pokud vás zarazil ten obrázek, pak věřte, že výstižnější už jsem nenašla... Čas koupání je totiž má obávaná část dne. Nikdy nevím, jak to dopadne. Většinou je na začátku voda ve vaně a děti i maminka jsou suché. Na konci je vana prázdná, děti se v ní plácají na suchu a maminka v oblečení plave po koupelně. Zvuky, které se přitom z koupelny linou, jsou velmi podobné těm z pavilonů opic. Jakoby se u nás koupali dva paviáni...


Společně koupání - rozumějte koupání Nely a Jiříka pohromadě - je na vlastní nebezpečí. Jeden by nevymyslel, co všechno se v naší malé vaně dá provádět. Oba dohromady ale vymyslí i nevymyslitelné. Věděli jste například, že po stěně vany se dá báječné klouzat? Ne? No tak teď už to víte. Je to rychlé, super kluzké - obzvlášť, když se vana i děti řádně namydlí, a po dojezdu do vody se objeví vlna, za kterou by se nestydělo ani rozbouřené moře. 
Já většinou sedím vedle vany na stoličce a dohlížím, zda mají oba obličej nad vodou a dýchají. I když občas mám pocit, že nemají plíce ale žábry a pod vodou vydrží déle než vánoční kapr. 
Někdy, když už je to moc dlouhé, si čtu, nebo datluji na mobilu příspěvky na blog. Nikdy nevím, zda to knížka či mobil přežijí. Obvykle se přese mě v nestřeženém okamžiku přežene tsunami a je vymalováno. Doslova! 
Bezpečnější je koupat vždy jen jednoho. Po jednom si většinou hrají, myjí vanu i dlaždičky houbou a sprcháčem, a často se stane, že má tatínek úplně nový gel zcela prázdný. Přátelé, kam ten svět spěje? Já vím, že stojí pár kaček. Ale mohli by to plnit víc. Aspoň týden kdyby ta lahvička vydržela… 
Jednou jsem si udělala radost a koupila si za hříšný peníz růžový olej s peelingem. Bio! To byla Nela ještě malá. A strašně hodná! Hrála si dobrou půlhodinu. Tiše, ani nemukala. Bodejť by mukala. Úplně nový bio růžový olej vypatlala a hrála si s prázdnou krabičkou. Když jsem ji chtěla vyndat, musela jsem ji zabalit do ručníku. Pořád mi klouzala zpátky do vody. 
Ale za to asi nemůže. Máme to v rodině… strejda jednou hlídal bratrance, to byl velký asi jako Jura (ten bratranec, ne strejda!) A na vaně měli úplně novou pěnu do koupele. Z Tuzexu! Strejda ho posadil do vany, pustil vodu a šel mu nachystat mléko do flašky. Když se vrátil, nestačil se divit. Pěna lezla z vany ven, kluka v ní musel chvíli hledat, než se mu to podařilo, a vyndat šel zrovna tak dobře, jako mně Nela. Zkrátka v Tuzexu bylo zboží kvalitní. 

V poslední době začínám uvažovat, že bude lepší koupat oba sviště odděleně. Sice se asi nebudeme mít čím umýt, ale aspoň nevytopíme myši ve sklepě.

Vaše Sabi :)

Komentáře